NavMenu

Ovo su najbolje arhitektonske aplikacije u 2019. godini

Izvor: eKapija Utorak, 10.09.2019. 17:24
Komentari
Podeli
Sa vrlo brzim stilom života, sve više smo naviknuti na uslužne programe koji nam olakšavaju, povećavaju produktivnost i radni tok, naročito onima koji su uvik u pokretu. Mobilni uređaji, tableti i laptopovi dobijaju na značaju svake godine, nudeći prikladnije i korisnije aplikacije. U nastavku slede vrhunske arhitektonske aplikacije za 2019. godinu, piše portal m-kvadrat.ba.

MagicPlan (IOS / Android) – Skener

MagicPlan koristi kameru vašeg mobilnog uređaja za merenje razmaka i izradu preciznih tlocrta koji se mogu izvesti u PDF, DXF ili JPG. Jednostavniji je za rukovanje od ostalih aplikacija, morate samo mirno stajati, po mogućnosti se centrirati i pustiti uređaj da pregleda sobu.

Planimeter (IOS / Android) – Lenjir

Ova aplikacija iga ulogu lenjira pomoću koje se mere udaljenosti, obodi ili uglovi. Također procjenjuje koordinate, putem GPS praćenja.

Construction Master Pro (IOS / Android) – Kalkulator

Construction Master Pro aplikacija je koja vam pomaže pri proračunima (poput kalkulatora). Može pomoći bilo kome u proceni površina, volumena itd., A može se koristiti bilo gde, na licu mesta ili u uredu.

Sun seeker (IOS / Android) – Solarni kompas

Ova aplikacija pomaže u analizi na gradilištu jer identifikuje položaj i putanju sunca i vizuelno prikazuje količinu sunčeve svetlosti koju je objekat primio, virtualnim kompasom i interaktivnim 3D prikazom. Sun Seeker ima širok spektar korisnika i nije namenjen samo arhitektama.

SketchBook (IOS / Android) – Ilustrator

SketchBook koji je razvio Autodesk, aplikacija je za crtanje koja nudi odgovarajuće alate za skiciranje kao da se nalazite na računaru, sa svim olovkama, markerima i četkama. Namenjen je široj publici jer daje i uputstva za crtanje ispravne perspektive.

Morpholio trace (IOS) – profesionalni tragač

Ova aplikacija omogućuje vam skiciranje preko postojeće slike, spremanje i organiziranje slojeva. Morpholio Trace pruža mogućnost dodavanja komentara na slike, pomažući u deljenju početnih konceptualnih ideja. U stvari, ova je aplikacija korisna tokom prvih faza dizajna jer omogućava istraživanje, crtanje i izražavanje prve umetničke misli, posebno pomoću opcije proširene stvarnosti. Morpholio Trace, lansiran pre nekoliko godina, još je veliki konkurent.

(Foto: Maxx-Studio/shutterstock.com)
AutoCAD 360 i Autodesk FormIt 360 (IOS / Android) – Osnovni paketi

Ove Autodesk aplikacije, vrlo učinkovite za arhitekte, omogućuju otvaranje datoteka AutoCAD i Revit na vašem mobilnom uređaju. Korisnik na svom uređaju može lako uređivati, izrađivati ​​ili kreirati konceptualne modele i kasnije ih eksportovati na računar.

BIMx (IOS / Android) – Efikasnost

Ova aplikacija omogućuje arhitektama koji koriste ArchiCAD program da pristupe 2D i 3D datotekama na svom mobilnom uređaju, kao i da izvrše prilagođavanja u smislu merenja na licu mesta. Zapravo, pomoću Hyper-modela navigacija je laka, a pristup je trenutan.

uMake – 3D CAD modeliranje (IOS) – 3D entuzijasta

Vrlo jednostavan za rukovanje, uMake koristi 2D crteže za oblikovanje 3D-a. Aplikacija uglavnom radi na IPadu, ali omogućuje jednostavnu navigaciju na vašem telefonu. Smatra se "karikom koja fali između skiciranja i CAD-a", nudeći mogućnost pregleda 3D dizajna u proširenoj stvarnosti, prenosi m-kvadrat.ba.

iRhino 3D (IOS) – Vizualizator

iRhino 3D aplikacija omogućuje prikaz bilo kojeg Rhino modela na vašem mobilnom uređaju, kao i lako pomeranje, zumiranje i rotiranje. S ovom aplikacijom možete lako pristupiti svim svojim 3D modelima iz biblioteke ili ih učitati sa drugih izvora poput web stranica, e-mailova, Dropboxa itd.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  IT, Telekomunikacije

Dosad najveće istraživanje AI: Tri posla koja sigurno gube bitku sa veštačkom inteligencijom

Jedna od aktuelnijih i traženijih tema poslednjih godinu dana je veštačka inteligencija i njen uticaj na tržište rada. Mnogo je objavljenih analiza o tome ko je na prvoj liniji stradanja i koga će AI zameniti, koja će se nova zanimanja izroditi, koliko će ljudi izgubiti svoju profesiju i svoj posao. Svima je već jasno da je u toku eksplozija alata za generativnu veštačku inteligenciju. Komentara je nebrojeno – od procena ’Ne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.