NavMenu

Četiri nova interdisciplinarna mastera na državnim fakultetima povezuju znanje i poslovne veštine

Izvor: Novosti Utorak, 10.09.2019. 08:37
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Matej Kastelic/shutterstock.com)Ilustracija
Studenti prirodnih i tehničkih fakulteta moći će da upišu četiri nova interdisciplinarna mastera, čiji će nosioci biti 13 državnih fakulteta u Srbiji.

To su: Napredne informacione tehnologije u digitalnoj transformaciji na Elektrotehničkom fakultetu i Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu, Industrija 4.0 na Mašinskom i Matematičkom fakultetu u Beogradu, Master informacionih tehnologija na Univerzitetu u Kragujevcu i Inteligentna analiza podataka na Univerzitetu u Nišu.

Oni će spajati tehnička znanja sa poznavanjem biznisa i poslovnim veštinama.

Ovi programi trebalo bi da prođu proces akreditacije, koji bi trebalo da bude završen do oktobra ili do januara.

- Studijski program Industrija 4.0 kreiran je u saradnji sa kompanijom Festo. Reč je o kombinaciji tri već postojeća studijska programa: proizvodno mašinstvo, industrijsko inženjerstvo i automatsko upravljanje plus fundamentalno znanje iz matematike, mašinskog učenja i veštačke inteligencije - rekao je za Novosti prof. dr Radivoje Mitrović, dekan Mašinskog fakulteta.


Na svaki od programa biće upisano po 15 budžetskih i samofinansirajućih diplomaca, a Inicijativa Digitalna Srbija stipendiraće još po pet studenata. Master program trajaće tri semestra.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.