NavMenu

Srbija i Luksemburg planiraju saradnju u oblastima finansijskih usluga i digitalnih tehnologija

Izvor: Tanjug Ponedeljak, 09.09.2019. 15:23
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Edhar/shutterstock.com)Ilustracija
Memorandum o razumevanju između Privredne komore Srbije (PKS) i Privredne komore Luksemburga potpisan je danas u tom gradu, uz poruku da dve zemlje imaju veliki potencijal za jačanje ekonomske saradnje i saradnje u oblasti informacionih tehnologija.

Predsednik PKS Marko Čadež izjavo je da Memorandum predstavlja početak konkretne saradnje sa Luksemburgom, koja će značiti planiranje zajedničkih projekata, konferencija, razmenu informacija, ali i dolazak investicija.

Prva u nizu aktivnosti biće organizovanje konferencije u Beogradu na proleće između inovativnih kompanija iz Srbije koje proizvode usluge za finansijski sektor i kompanija iz Luksemburga.

- Ono gde vidimo potencijal saradnje između Srbije i Luksemburga jeste u inovativnim kompanijama koje, pre svega, rade za bankarski sektor i sektor finansijskih usluga. Takvih kompanija je u Srbiji mnogo i to naročito za njih može biti potencijal - rekao je Čadež.

Predsednik Privredne komore Luksemburga Lik Friden istakao je da je Srbija napravila veliki napredak u poslednjoj deceniji, kao i da postoji potencijal za saradnju, posebno u oblastima finansijskih usluga, IT i celoj oblasti digitalnih tehnologija.


- Danas smo međusobno povezani više nego ikada i mi verujemo u prekograničnu saradnju, tako da će saradnja privrednih komora dve zemlje dovesti do korišćenja mogućnosti - rekao je Friden novinarima.

On je primetio i da trgovinski odnosi Srbije i Luksemburga nisu na zadovoljavajućem niovu, te dodao da se nada da će u narednim godinama biti sve jača ekonomska saradnja.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Finansije

Kompanija Miodraga Kostića Agri Europe Cyprus želi da kupi 17% u Addiko banci

Kompanija srpskog biznismena Miodraga Kostića Agri Europe Cyprus Ltd. želi da kupi manjinski deo u Addiko banci, čije je sedište u Beču, i koja se specijalizovala za "retail" bankarstvo. Kostić nastoji da uveća svoj udeo na bankarskom tržištu Evrope, piše Bloomberg. Agri Europe je tražio da otkupi udeo od oko 17% u Addiko banci preko javne ponude za preuzimanje akcija, pokazuju podaci iz ponude u koju je Bloomberg imao uvid. S druge

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.