NavMenu

Najavljene nove olakšice za poslodavce - Od 2020. smanjenje poreza na zarade na 61%

Izvor: Tanjug Subota, 07.09.2019. 09:43
Komentari
Podeli
(Foto: Ivana Vuksa)
Ministar finansija Siniša Mali najavio je da će država nastaviti postepeno da smanjuje poresko opterećenje zarada na teret poslodavaca, tako da će, posle ovogodišnjeg smanjenja sa 63 na 62%, već sledeće godine iznositi 61%.

- To će poslodavcima omogućiti da ušteđeni novac ulažu u nove investicije i novo zapošljavanje - rekao je Mali novinarima nakon obilska filijale Poreske uprave na Čukarici, gde je razgovarao sa zaposlenima i nakon posete firmi Srboauto.

Naveo je da je reorganizacija Poreske uprave ove godine završena smanjenjem filijala sa 179 na ukupno 37, i naglasio da je važno da u svim tim filijalama zaposleni imaju dobre uslove za rad i da se nastavlja reorganizacija Poreske uprave.

- Obići ću svih 37 filijala u narednih nekoliko meseci. Želim da razgovaram sa svim zaposlenima, da vidimo šta još možemo da doprinesemo, šta dobro da uradimo kako bi ti ljudi radili u što boljim uslovima i kako bi i njihovi rezultati bli još bolji - rekao je Mali koji je obišao i Upravu za trezor.

Mali je rekao da je danas razgovarao i sa brojnim građana Čukarice i naveo da se u poslednjih nekoliko godina mnogo uradilo na Čukarici.

- Imamo i nove ambulante, planiramo i nove vrtiće, radićemo kroz nacionalni investicioni program i kanalizacionu i vodovodnu mrežu, sredićemo i rešićemo klizište u Umcu, a najvažnije stvar za Čukaricu je Makiško polje i razvoj metroa koji nas očekuje - naveo je Mali.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Agro, Finansije

Digitalno svinjarstvo - Kupite Pig token, a posle dve i po godine dobijate 100 kilograma svinjetine

Uzgajate svinje, a ne odlazite na farmu, nema blatnjavih čizama, ni ustajanja u cik zore da bi se nahranile životinje. Zvuči filmski, ali nije. Krešimir Kuterovac, stočar iz Hrvatske, pokrenuo je sa kompanijom Beyondi i Blok Be platformu GoAgro pomoću koje svako može da postane stočar, a da posao uzgajivača svinja radi neko drugi. - Vi kupujete digitalni oblik svinje - PigNFT (Pig token). Minimalna cena je 220 EUR za koju posle dve i po

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.