NavMenu

Tematski bilten Pametni novi svet - Četvrta industrijska revolucija 8. oktobra na eKapiji

Izvor: eKapija Utorak, 03.09.2019. 10:32
Komentari
Podeli
Četvrta industrijska revolucija ili Industrijska revolucija 4.0 uveliko je tu. Svet se menja iz dana u dan, a za gotovo svaki problem, postoji bar jedno "pametno" rešenje.

Pametna rešenja su svuda oko nas - bilo da pričamo o telefonima, tabletima i računarima, bez kojih je život postao nezamisliv, ili o javnom prevozu, industriji, poljoprivredi, bankarstvu... Tehnologija napreduje neslućenom brzinom i prožima sve sfere čovekovog života.

I privrednici u Srbiji svesni su potencijala koji nosi razvoj novih tehnologija. Tako je i tokom Kopaonik biznis foruma jedna od vodećih tema bila Industrijska revolucija 4.0, koja se zasniva na potpunoj digitalizaciji industrijske proizvodnje. Iako postoji bojazan da će nova era ostavljati ljude bez posla, stručnjaci se slažu da će digitalizacija u industriji obezbediti privredni rast, smanjiti troškove proizvodnje i povećati konkurentnost na tržištu.

A, šta je ova "tehnološka revolucija" donela svetu? I gde smo mi u svemu tome? Da li Srbija zaostaje za ostatkom sveta kada je reč o primeni savremenih tehnologija? Koja su to rešenja najpopularnija i na koji način unapređuju poslovanje kompanija, ali i svakodnevni život ljudi? Koje su prednosti Četvrte industrijske revolucije, a koje njene zamke, kojih treba da se čuvamo?

Ovo su samo neka od pitanja koja ćemo pokrenuti u tematskom biltenu "Pametni novi svet - Četvrta industrijska revolucija", koji pripremamo u saradnji sa kompanijom GTC. Kroz razgovor sa relevantnim sagovornicima iz ove oblasti pokušaćemo da damo odgovore na postavljena pitanja, ali i ponudimo jasnu sliku o tome u kojoj meri je Industrijska revolucija 4.0 prisutna u Srbiji, kakve nam benefite donosi i kakve su šanse za dalji napredak.

Tematski bilten "Pametni novi svet - Četvrta industrijska revolucija" idealno je mesto da preporučite vašu firmu, usluge ili proizvode koji mogu doprineti unapređenju ove oblasti.

Pozivamo vas da nam se pridružite. Pišite nam na urednik@ekapija.com ili marketing@ekapija.com ukoliko želite da budete deo našeg Tematskog biltena, a svakako nam pošaljite i vaše predloge i sugestije kako bismo ovu temu predstavili što kvalitetnije.

Izdanja ranijih Tematskih biltena pročitajte OVDE.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, IT, Telekomunikacije, Zdravstvo

Saradnja sa kompanijom Merk na podsticanju inovacija u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor za Srednju Evropu i senior potpredsednik u kompaniji Merk Fransoa Feg potpisali su u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju, koji je važan za nastavak strateške saradnje sa BIO4 kampusom. Begović je ocenila da je ovaj memorandum potvrda partnerstva na polju biomedicine, biotehnologije i nauke u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što se jedna od najvažnijih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.