NavMenu

Najveći svetski proizvođač kanabisa želi da investira u Severnu Makedoniju

Izvor: Capital Ponedeljak, 02.09.2019. 16:12
Komentari
Podeli
(Foto: Andris Tkacenko/shutterstock.com)
Američki milioner Majk Straumetis, najveći svetski proizvođač kanabisa, izjavio je da je u Severnoj Makedoniji moguće otvoriti 30.000 do 40.000 radnih mesta u toj industriji u naredne dve do tri godine.

Straumetis je svoje biznis ideje objavio u videu na Instagramu posle posete Severnoj Makedoniji, tokom koje se sreo sa premijerom Zoranom Zaevom i ministrom zdravlja Venkom Filipčeom.

- Ova zemlja ina neverovatan kapacitet za biznis sa kanabisom, kao nijedna druga u Evropi. Oduševljen sam i ljudima koje sam upoznao. Zaista su vredan narod i ovaj biznis je za njih velika šansa - istakao je Big Majk.

Straumetis, koji je posle kraće posete Sjevernoj Makedoniji u koju je doleteo privatnim avionom, poručio da jedva čeka da se vrati i da precizira biznis planove o kojima je razgovarao i ojača partnerstvo ovom novom šansom za Severnu Makedoniju i "kanabis zajednicu".


Severna Makedonija je pre par godina legalizovala prozvodnju marihuane u medicinske svrhe kao 14. evropska država.

Mediji izveštavaju da veliki deo kompanija koje imaju licencu za kanabis, u vlasničkoj strukturi imaju strance, a dve kompanije pripadaju članovima porodice Zaev.

Zvanične informacije iz vlade Severne Makedonije o susretima sa Big Majkom nisu date, a premijer Zaev je u subotu u parlamentu uspeo da izbegne da odgovori i na pitanja opozicionih poslanika o tome.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.