NavMenu

Startit centar biće otvoren i u Kragujevcu - Prilika za sve koje zanima IT

Izvor: Startit Petak, 30.08.2019. 17:51
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: ronstik/shutterstock.com)Ilustracija
Startit je u prethodnih nekoliko godina otvorio centre u Beogradu, Inđiji, Novom Sadu, Vršcu, Zrenjaninu, Subotici i Šapcu, a sada se mreža širi i na Kragujevac.

Cilj je da se kroz obrazovanje, informisanje, motivaciju i povezivanje podstakne tehnološki razvoj i time kreiraju bolji usloviza život u našoj zemlji, navodi se na sajtu.

Novi Centar kreće sa radom početkom naredne godine, a nalaziće se u prostoru JP Urbanizam (Kralja Petra I 23).

Njegovo otvaranje podržano je od strane Kabineta ministra bez portfelja zaduženog za inovacije i tehnološki razvoj u okviru Konkursa programa podrške otvaranju inovacionih regionalnih startap centara. Zajedno sa Gradom Kragujevcom organizacija SEE ICT (Startit) je konkurisala sa projektom Mreža inovacija Srbije - Startit Centar Kragujevac.

Novootvoreni centar će svima koji se zanimaju za IT pružiti priliku da steknu ili prošire svoja znanja iz oblasti preduzetništva i upoznaju ljude sličnih interesovanja sa kojima mogu da podele svoja iskustva.

- Ovu podršku razvoju lokalne IT scene u Kragujevcu pružićemo kroz besplatne kurseve, radionice, seminare, predavanja i meetup-e - navodi se.


Za sam početak rada neke od planiranih aktivnosti Centra su: startap kurs za srednjoškolce; predavanje o pokretanju startapa; predavanje o tome kako postati frilenser; gostovanje preduzetnika koji će podeliti svoju poslovnu priču; predavanje o copywriting-u kao alatu marketinga; startap kurs za studente.

Programi će kontinuirano biti prilagođeni potrebama lokalnih startapa, pa će Kragujevčani u skladu sa tim u nekom trenutku moći da prisustvuju i radionicama o 3D štampanju, WordPress-u, Photoshop-u i tako dalje.

Ujedno, timovima i firmama iz Kragujevca i okoline biće dostupan prostor za zajednički rad (coworking) i sastanke, a sve u cilju umrežavanja i razmene znanja i iskustva.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.