NavMenu

Prolom Banja ima svoje more - Godišnje i do 90.000 gostiju, smeštajni kapaciteti nedovoljni za sve turiste (FOTO)

Izvor: eKapija Petak, 30.08.2019. 08:43
Komentari
Podeli
(Foto: Planinka)
Prolom Banja jedna je od srpskih banja koju gosti iz svih krajeva sveta rado posećuju i čiji su smeštajni kapaciteti tokom sezone redovno popunjeni. Specijalna bolnica za rehabilitaciju Prolom Banja je formirana 2009. godine, kao "ćerka firma" matične kompanije Planinka, koja je nedavno kupila i Kuršumlijsku banju.

- Ukoliko se posmatra posećenost Prolom Banje u proteklih nekoliko godina može se uočiti trend povećanja broja gostiju, kako domaćih tako i inostranih. Tome su doprineli mnogobrojni sadržaji, prilagođeni i starijoj i mlađoj populaciji. Iz godine u godinu broj gostiju se povećava pa je tako u 2018. godini ukupan broj noćenja iznosio rekordnih 90.000 - kaže za eKapiju Marko Gašić, marketing menadžer Prolom banje.

Od ukupnog broja gostiju oko 20% čine stranci. Najviše inostranih gostiju je iz Makedonije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Bugarske, Rusije, a polako se povećava interesovanje za Prolom Banjom i iz ostalih zemalja.

- Ako posmatramo stariju populaciju koja u Prolom Banju dolazi zbog lečenja, mi pružamo uslugu koja podrazumeva kvalitetne tretmane, savremnu dijagnostiku, udoban smeštaj, ukusnu hranu, ljubazno osoblje i kulturno-rekreativni sadržaj. Osim toga, terapije se odvijaju svakodnevno, uključujući vikende i praznike, dok naši lekari brinu o gostima 24 sata - kaže Gašić.

Sa druge strane, ukoliko gosti dođu zbog odmora i rekreacije, na raspolaganju je Wellness centar koji se prostire na više od 2.000 m2 i 3 nivoa sa mnogobrojnim sadržajima za opuštanje: otvoreno-zatvoreni bazen, saune, Prolom more – bazen punjen jedinstvenom Prolom vodom i morskom solju, parna kupatila, kneipp staza, slane sobe, teretana, fitnes sala, sala za zabavu, kozmetički tretmani, wellness masaže...

Prolom Banja je oduvek privlačila turiste zbog Prolom vode koja se koristi u čitavom kompleksu (medicinski i wellness centar, bazeni i dr.).

Smeštajni kapacitet u okviru kompleksa specijalne bolnice Prolom banja je 380 ležajeva. Tokom letnjih meseci, kako kažu iz menadžmenta, raspoloživi smeštajni kapacitet je nedovoljan.

- Stalno se radi na unapređenju kvaliteta usluge i podizanja na jedan viši nivo a svake godine goste obradujemo nekim novim sadržajima u okviru turističke ponude - kaže Gašić.

Podsetimo, menadžment Planinke je već obišao i nedavno kupljenu Kuršumlijsku banju i već pravi planove za investicije.

- Po prvim procenama menadžmenta, da bi Kuršumlijska Banja počela da radi potrebna su ulaganja više od 10 mil EUR - naveli su ranije iz kuršumlijskog preduzeća Planinka.

I. Milovanović
Fotogalerija
Prolom Banja
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.