NavMenu

Do kraja nedelje počinje izgradnja auto-puta Sremska Rača-Kuzmin

Izvor: Tanjug Sreda, 28.08.2019. 15:56
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: LIUSHENGFILM/shutterstock.com)Ilustracija
Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović održala je u Vladi pripremni sastanak sa turskom kompanijom Tasyapi o izgradnji auto-puta Sremska Rača - Kuzmin i najavila da će do kraja ove sedmice početi pripremni radovi za novi most na Savi u Sremskoj Rači, čime počinje gradnja autoputa Beograd - Sarajevo.

- Tasyapi počinje pripremne radove, a zatim i radove, na deonici za koju je dobio građevinsku dozvolu, za izgradnju auto-puta između Beograda i Sarajeva. To je važan korak - rekla je Mihajlović Tanjugu posle sastanka.

Deonica Sremska Rača-Kuzmin duga je oko 18 kilometara, a vrednost radova iznosi oko 220 mil EUR.

Podsetila je da je komercijalni ugovor sa kompanijom Tasyapi potpisan u decembru 2018. i da je završeno sve što je neophodno da bi radovi mogli da počnu. Na gradilištu je već 1.000 radnika spremno da počnu da rade i za radnike je napravljen kamp.


Tasyapi, dodaje, radi i projektno-tehničku dokumentaciju za drugi deo prstena ka BiH, a to je deonica Požega-Kotroman u dužini od 63 km, a procenjena vrednost tog dela je oko 800 mil EUR.

- Sa kompanijom Tasyapi počinjemo uskoro i rekonstrukciju puta Novi Pazar-Tutin, nadamo se da ćemo na jesen i to pokrenuti - dodala je potpredsednica Vlade.

Srbija izgradnjom auto-puta Beograd-Sarajevo dobija mogućnost da se poveže sa evropskim Koridorom pet, koji povezuje Mađarsku, Hrvatsku i BiH, a BiH sa koridorima 10 i 11 unutar Srbije, odnosno sa auto-putem Beograd-Šid, kao i saobraćajnicom preko Požege.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.