NavMenu

Spinalni hirurg Norberto Ventura iz Valensije u Kliničkom centru Kragujevac operisao šestoro pacijenata sa najtežim deformitetima kičme

Izvor: Blic Ponedeljak, 26.08.2019. 17:56
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Zeljko Sinobad/shutterstock.com)Ilustracija
U Kliničkom centru Kragujevac prof. dr Norberto Ventura iz Valensije operisao je proteklih dana šestoro pacijenata iz Srbije sa najtežim deformitetima kičme, koje su se do sada operisale u inostranstvu.

Uz podršku Ministarstva zdravlja i Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje do sada je obavljeno oko 50 operacija teških deformiteta kičme kod dece i odraslih.

- Često volim da kažem da je u svetu spinalne hirurgije dr Ventura ono što je Mesi u fudbalu. Država je do sada uštedela oko 5 mil EUR, koliko bi je ove operacije koštale u inostranstvu, a sa druge strane neprocenjivo je iskustvo koje stiču naši ortopedi - kaže prof. dr. Predrag Sazdanović, direktor KC Kragujevac.

Ventura kaže da je prezadovoljan kako su srpski ortopedi obučeni da se uhvate u koštac sa najtežim oblicima deformitetima kičme.

Jedan od lekara je i dr Srđan Vlajović, šef tima ortopeda u KC Kragujevac, koji blisko sarađuje sa Venturom.


- Kada smo krenuli u projekat to je zaista bilo daleko od nas. Ipak medicina napreduje, pre svega tehnološki. Španci su bili iznenađeni našim predznanjem, pre svega u dijagnostikovanju - kaže Vlajović.

Podsetimo, niški doktori i hirurg iz Španije izveli su četiri komplikovane operacije na kičmi prošle godine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.