NavMenu

U planu kompletna rekonstrukcija vodovodne mreže u Svrljigu - Projekat vredan 2 mil EUR

Izvor: Niške vesti Ponedeljak, 26.08.2019. 14:36
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Kidsana Maimeetook/shutterstock.com)Ilustracija
Opština Svrljig već dve godine radi na izradi Projekta kompletne rekonstrukcije vodovodne mreže u Svrljigu. Kako je direktor JKSP Svrljig Jovan Đorđević rekao za Niške vesti, u toku je druga faza izrade projekta kojim će napokon biti rekonstruisana komplenta vodovodna mreža u Svrljigu.

- Naša voda je kvalitetna, na teritoriji cele opštine, nakon rekonstrukcije vodovodne mreže i ugradnjom filtera na izvorištima, voda bi bila možda i najkvalitetnija u Srbiji - ističe Đorđević.

Kompletna rekonstrukcija vodovodne mreže koštaće 2 mil EUR, a sredstva će obezbediti Kancelarija za javna ulaganja, dok će obaveze za izradu idejnog Projekta finasnirati Opština iz svog budžeta.

- Ovo je veoma bitan projekat za svrljišku opštinu. Njegovom realizacijom trajno bismo rešili pitanje vodosnabdevanja u Svrljigu - poručio je narodni poslanik Milija Miletić, koji je bio i inicijator celog projekta.

Planirano je da se na oba izvorišta u svrljiškoj opštini postave veliki filteri, dok bi u samom gradu na sedam lokacija bili postavljeni merači protoka vode, što bi znatno popravilo sliku vodosnabdevanja na celokupnoj teritoriji svrljiške opštine.


Svrljiška voda inače je veoma čista i kvalitetna, sem u prolećnom periodu kada dolazi do zamućenja, bar jednom godišnje. Nakon ugradnje filterskih postrojenja voda u Svrljigu bi bila po kvalitetu među najboljim u Srbiji.

Druga faza projekta predviđa zamenu preostalih postojećih cevovoda u gradu, dok je u okviru prve faze predviđena rekonstrukcija bilizu 6 km vodovodnih cevi. Takođe, biće izgrađen nov cevovod od filterskog postrojenja Kitke do rezervoara Krst u selu Prekonoga.

- Do kraja avgusta znaće se precizniji podaci o tome kada će radovi krenuti i koliko će trajati - rečeno je za Niške vesti iz JKSP Svrljig.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.