NavMenu

U Ulcinju se gradi luksuzan rizort vredan do milijardu evra - Za projekat zainteresovani investitori iz Egipta i Katara

Izvor: Tanjug Ponedeljak, 26.08.2019. 09:49
Komentari
Podeli
(Foto: Unsplash/Refik Mollabeqiri)
U Ulcinj su ovih dana počeli da pristižu investitori zainteresovani za izgradnju projekta Mavrijan Luxury Resorts u okviru kojeg će na površini od oko 63 hektara biti izgrađena marina, tri luksuzna hotela i 105 vila, koji bi ukupno imali oko 5.000 kreveta.

Za ovaj projekat interesovanje su pokazali investitori iz Katara i Egipta, a kako je ranije izjavio gradonačelnik Ulcinja Ljoro Nrekić, vrednost te investicije bila bi između 600 miliona i milijardu evra, prenosi Investitor.me.

Gradonačelnik je rekao da će Opština tražiti saglasnost Ministarstva finansija za prodaju svog dela zemljišta, koje se procenjuje na oko 20 mil EUR.

Prema rečima Aleksandra Dabanovića, glavnog gradskog arhitekte, u takozvanoj Uvali udovica planirana je marina sa 147 vezova sa širokom promenadom, zatim helidrom i restoran-vidikovac, kao i pristup za amfibijske avione i hidroavione. On je dodao da je koeficijent zauzetosti prostora vrlo nizak i iznosi 14%, koeficijent izgrađenosti je 42%, dok je zastupljenost zelenih površina 82%.

Prvi hotel A ima bruto površinu od 32.000 m2, sa 3.848 m2 otvorenih bazena i 2.675 m2 otvorenih sportskih terena.

Hotel B je centralni rizort sa predviđene 652 smeštajne jedinice, 47.800 kvadratnih metara bruto površine, bazenom od 2.500 i terenima od 2.546 m2.

Hotel C takođe je u obliku resorta ukupnog kapaciteta 22.299 m2. Kazino hotel imaće 21.800 m2, od kojih je više od 10.000 namenjeno upravo za kockarnicu.


Preostali deo činiće, pored ostalog, 100 ekskluzivnih smeštajnih jedinica za korisnike te zabave koji će do marine stizati sa dva izdvojena panoramska lifta i helidromom na krovu hotela, čime će privatnost gostiju biti zagarantovana.

Tipske vile, njih 105 s površinom od oko 350 m2, osmišljene su za primanje jedne porodice i imaju sve potrebne unutrašnje i spoljne sadržaje, uključujći parking i bazene.

- Obilikovanje turističkog naselja proizašlo je iz mediteranskih pojednostavljenih formi, koje prate konfiguraciju terena, ozelenjenih ravnih krovova i bele fasadne obloge, osim hotelskog objekta u centru naselja koji svojim oblikom podseća na kruzer - rekao je Dabanović i dodao da će kroz budući turistički kompleks prolaziti saobraćajnica duga 9,6 km.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Finansije

Mali: UK Export Finance zainteresovan za finansiranje nekoliko projekata u Srbiji

UK Export Finance (UKEF) zainteresovan je da podrži nekoliko projekata u Srbiji, najavio je ministar finansija Siniša Mali. On se sastao sa Timom Reidom, generalnim direktorom UK Export Finance. Razgovarali su o nekoliko značajnih projekata širom Srbije koje ta finansijska institucija želi da podrži. - Drago mi je što sam imao priliku da predstavim naše makroekonomske rezultate, za koje smo dobili pohvale, ali i da čujem da je UK

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.