NavMenu

Od 1. septembra otvaranje više ulica u Beogradu - U planu obnova đumrukane i ugradnja lifta za spuštanje sa Kosančićevog venca u Karađorđevu ulicu

Izvor: eKapija Ponedeljak, 26.08.2019. 15:38
Komentari
Podeli
(Foto: Beoinfo)
Tokom vikenda Karađorđeva ulica potpuno je asfaltirana od Pariske do Brankovog mosta, a radovi se nastavljaju i u naredna dva dana u Crnogorskoj ulici, koja će biti rekonstruisana.

- Ova ulica se privodi kraju, postavljena je kontaktna mreža za tramvaje, postavljena će biti i rasveta, kamena kocka, sprovedena proba tramvaja, a zatim će uslediti i uređenje trotoara - rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Kako je istakao, u drugoj fazi rekonstrukcije biće urađen kompletan kej od Brankovog mosta do Kalemegdanskog parka, "kada će se ovoj ulici vratiti smisao koji je imala u periodu od pre Drugog svetskog rata, kada je bila najlepša trgovačka beogradska ulica".

Zamenik gradonačelnika je, kako javlja Beoinfo, naglasio da je rekonstrukcijom ove ulice učinjeno mnogo za razvijanje turističkih i ugostiteljskih potencijala centra grada.

- U planu je da se obnovi đumrukana u kojoj je osnovano prvo pozorište u našoj prestonici. Takođe, u planu je i ugradnja lifta za spuštanje sa Kosančićevog venca u Karađorđevu ulicu i obrnuto, i to će biti prvi takav lift u našem gradu - najavio je on.

Karađorđeva ulica tokom vikenda je bila potpuno zatvorena, dok je od danas za saobraćaj puštena jedna traka, u pravcu od Brankovog mosta do Pariske ulice.
(Foto: Beoinfo)
Gradski urbanista Marko Stojčić rekao je da su tokom rekonstrukcije obavljeni veoma obimni radovi.

- Preostaje uređenje objekata uz ulicu, jer cilj nam je bio da ova ulica oživi i da objekti koji su u njoj dobiju namenu bilo turističku, ugostiteljsku ili kulturnu - rekao je glavni urbanista, prenosi Beoinfo.


Govoreći o potezu uz reku, Stojčić je naglasio da je plan da to bude jedna od najlepših rekreativnih površina u gradu, koji se radi po projetku Borisa Podreke i koji bi trebalo da bude gotov do 20. januara 2020. godine.

Zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović ponovio je da će Karađorđeva od sledećeg vikenda, to jest od 1. septembra biti puštena za saobraćaj u punom profilu i da će naknadno biti uređeni trotoari.

- Ovom ulicom će već od sledećeg vikenda saobraćaj u punom profilu biti pušten, a to znači da će biti otvorene za saobraćaj trake za putna vozila i šine za tramvaje. Osim Karađorđeve ulice, od 1. septembra za saobraćaj će u punom profilu biti pušteni i Trg republike, Topličin venac, raksrsnica Takovske sa Ulicom 27. marta, zatim raskrsnica Bulevara despota Stefana i Džordža Vašingtona, a već je puštena u rad raskrsnica Starine Novaka sa Ulicom kraljice Marije - precizirao je on.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.