NavMenu

RADOJIČIĆ: Izgradnja Tiršove 2 verovatno na proleće 2020.

Izvor: eKapija Subota, 24.08.2019. 13:26
Komentari
Podeli
(Foto: Grad Beograd)
Izgradnja dečje bolnice Tiršova 2 trebalo bi da počne na proleće naredne godine, najavio je u subotu, 24. avgusta, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, gostujući u jutarnjem Dnevniku RTS-a.

U četvrtak, 22. avgusta, usvojeno je idejno rešenje za bolnicu Tiršova 2. Stručni tim koji je oformila vladina Kancelarija za javna ulaganja je odabrao jednu od dve predložene opcije sa tendera, rekao je Radojičić za RTS, navodi se na sajtu Beoinfo.

On je istakao da prema usvojenom rešenju ova zdravstvena ustanova će imati 33 hiljade kvadrata, veliki broj parking mesta, kao i jednokrevetne i dvokrevetne sobe.

On je naglasio da su svi predlozi koje su eksperti i njegove kolege iz Dečje klinike Tiršove postavljali, realizovani i obuhvaćeni ovim idejnim rešenjem.

– Posebno je važna lokacija ove bolnice, koja će se nalaziti u centru Beograda, a idejno rešenje obuhvata izgradnju pristupnica sa auto-puta i Deligradske ulice – rekao je gradonačelnik.

Gradonačelnik je napomenuo da u septembru putuje u Helsinki na poziv Evropskog udruženja bolnica gde će posetiti najsavremenije dečje bolnice i razgovarati o njihovom uređenju, izgradnji i funkcionisanju.

– Finska ima zdravstveni koncept i uređenost na visokom nivou i posebno mi je drago što imaju racionalan pristup koji ne podrazumeva trošenje ogromnih svota novca, već su one optimalne. Helsinki je vrlo racionalan kada su ovakvi projekti u pitanju i važno je da i mi takve principe primenimo u našoj prestonici i zajedno sa Ministarstvom zdravlja obezbedimo našim pacijentima bolje uslove za lečenje – kazao je gradonačelnik.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  IT, Telekomunikacije

Dosad najveće istraživanje AI: Tri posla koja sigurno gube bitku sa veštačkom inteligencijom

Jedna od aktuelnijih i traženijih tema poslednjih godinu dana je veštačka inteligencija i njen uticaj na tržište rada. Mnogo je objavljenih analiza o tome ko je na prvoj liniji stradanja i koga će AI zameniti, koja će se nova zanimanja izroditi, koliko će ljudi izgubiti svoju profesiju i svoj posao. Svima je već jasno da je u toku eksplozija alata za generativnu veštačku inteligenciju. Komentara je nebrojeno – od procena ’Ne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.