NavMenu

Italijanski Progetti kupio zemljište u Somboru - U planu izgradnja novih pogona za proizvodnju obuće

Izvor: eKapija Četvrtak, 22.08.2019. 15:41
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Olena Yakobchuk/shutterstock.com)Ilustracija
Italijanska kompanija "Progeti" (Progetti) kupila je u utorak 20. avgusta, tri parcele u industrijskoj zoni Sombora, na kojima će graditi nove objekte za proizvodnju obuće i delova za obuću, saopštile su gradske vlasti.

Naime, Italijani su izlicitirali tri parcele površina 11.732 kvadrata, 5.584 i 26.754 metara kvadratnih po početnoj ceni od 20.272.200 dinara, odnosno 460 dinara po metru kvadratnom, navodi se u saopštenju.

Kompanija Progetti je osnovana 2001, godine, na inicijativu braće Romana i Enrika Rosi-ja, koji su već dugi niz godina prisutni u industriji obuće, a glavni predmet aktivnosti firme je prerada poluproizvoda (gornja lica) i gotove obuće, navodi se na sajtu kompanije.

Podsetimo, "Prada" se već proizvodi u Srbiji, oko 75.000 pari cipela godišnje, u fabrici u Vršcu, odakle se cipele distribuiraju širom sveta sa etiketom "Made in Serbia".

Progetti trenutno zapošljava oko 1.000 ljudi u svojim fabrikama koje se nalaze u Somboru, Vršcu i Vladimircima.

S.P.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.