NavMenu

Trasirana deonica obilaznice oko Zrenjanina - U toku su radovi na pripremi podloge budućeg puta

Izvor: eKapija Sreda, 21.08.2019. 10:27
Komentari
Podeli
(Foto: Grad Zrenjanin)
Trasirana je kompletna deonica tranzitnog puta oko Zrenjanina, odnosno obilaznica od Mihajlovačkog do Temišvarskog druma. U toku su i radovi na pripremi podloge budućeg puta, a intenzivni radovi odvijaju se i u zoni mosta preko Begeja.

Tone peska nasute su duž cele trase ovog dela obilaznice, u dužini od 3,7 kilometara i on se priprema za narednu fazu radova, koja prethodi asfaltiranju. Reč je o nasipanju kamene podloge, odnoso tucanika. Do potpunog spajanja sa dosadašnjom trasom, kružnom raskrsnicom na Mihajlovačkom drumu, preostalo je da se pesak još naspe u dužini od oko 250 metara, uz proizvodne pogone preduzeća Omega Profeks, koje se nalazi uz samu trasu saobraćajnice, navodi se na sajtu Grada.

Mašine se nalaze na lokaciji gde se ukrštaju Prvomajska ulica i obilaznica. To je mesto buduće kružne raskrsnice, odakle se u oba smera, ka mostu i ka Mihajlovačkom drumu, doprema materijal i prevoze radnici. Uz saobraćajnicu je, celom dužinom, probijen i privremeni zemljani put.

Istovremeno, na gradilištu mosta, grade se potporni zidovi i završava se armiranje nosećeg stuba na levoj obali Begeja. U toku je i izrada šest betonskih greda, nosača kolovozne konstrukcije, koje će premostiti reku, i one će biti nanete na stubove takođe sa leve rečne obale.

Svi ovi radovi deo su treće faze gradnje obilaznice, saobraćajnice od lokalnog puta Zrenjanin-Mihajlovo do magistralnog državnog puta I-b reda Zrenjanin-Srpska Crnja, odnosno od Mihajlovačkog do Temišvarskog druma, sa dve kružne raskrsnice i mostom preko Begeja.

Gradilište u zoni mosta (Foto: Grad Zrenjanin)Gradilište u zoni mosta


Radove izvodi preduzeće Bauwesen d.o.o. iz Lazarevca, kao član grupe glavnog izvođača radova beogradskog preduzeća Energoprojekt - niskogradnja. Investitor je Javno preduzeće Putevi Srbije. Vrednost radova, koje finansira Vlada Srbije, iznosi oko 350 miliona dinara bez PDV.


U toku su i aktivnosti na eksproprijaciji zemljišta na poslednjoj deonici trase, četvrtoj fazi obilaznice, od Temišvarskog druma do industrijske zone Jugoistok. Ovom fazom predviđena je gradnja 3,7 kilometara puta, sa kružnom raskrsnicom na Lazarevačkom drumu, nadvožnjakom preko železničke pruge Zrenjanin-Pančevo i propustom preko Aleksandrovačkog kanala. Grad će finansirati otkup zemljišta i izradu projektne dokumentacije, a Vlada gradnju puta, čija je procenjena vrednost oko 450 miliona dinara bez PDV.

Završetak radova očekuje se naredne godine. Obilaznica će biti ukupne dužine 14,5 kilometara, spajaće novosadski i beogradski put i ukrštati se van grada sa svim ostalim državnim putevima, ka Kikindi, Srpskoj Crnji i Vršcu, i lokalnim ka Elemiru i Mihajlovu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.