NavMenu

Priprema se studija za rekonstrukciju Spensa - Idealan prostor za centar za visoku tehnologiju?

Izvor: Dnevnik Sreda, 21.08.2019. 15:46
Komentari
Podeli
(Foto: Srdjan Randjelovic/Shutterstock)
U pripremi je studija kojom treba da se utvrdi da li pitanje energetske efikasnosti i rekonstrukcije Spensa treba da bude rešeno kroz kombinaciju finansijske podrške i javno-privatnog partnerstva ili kroz novčani aranžman s nekom finansijskom organizacijom, najavio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

- Nadam se da ćemo do oktobra dobiti tu analizu, a radovi bi počeli od novog energetskog omotača Spensa, pa će biti zamenjeni stepenište i krov, nakon toga slede radovi na klimatizaciji i grejanju sportskih hala, bazena i javnog prostora.

Vučević je napomenuo da izgled Spensa neće biti menjan.

- Nedavno sam razgovarao s ministrom prosvete Mladenom Šarčevićem i izneo predlog da Centar za visoku tehnologiju, veštačku inteligenciju i informacione tehnologije bude osnovan u Novom Sadu, a pravo mesto za to bio bi Spens – kazao je on.

Po Vučevićevim rečima, takva namena dela Spensa bi bila velika stvar za Novi Sad, posebno zato što grad ima kapacitete za takav centar, a Spens važi za interesantnu lokaciju, jer su u blizini Univerzitet i Naučno-tehnološki park.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.