NavMenu

Toplana Šabac raspisala tender za termoizolaciju 40 stambenih zgrada

Izvor: Balkan Green Energy News Subota, 17.08.2019. 14:34
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Kuchina/shutterstock.com)Ilustracija
JKP Toplana-Šabac raspisala je tender za sprovođenje mera za poboljšanje energetske efikasnosti, uključujući termoizolaciju zgrada i ugradnju termostatskih ventila i delitelja.

Projekat koji obuhvata radove na termoizolaciji 40 stambenih zgrada finansiraće kreditom u iznosu 2,5 mil EUR koji je odobrila Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD), piše Svetlana Jovanović za portal Balkan Green Energy News.

Projekat rehabilitacije šabačke mreže za daljinsko grejanje, uključujući termoizolaciju zgrada i ugradnju termostatskih ventila i delitelja, otvoren je za ponuđače iz svih zemalja, navodi se na portalu za elektronske nabavke za klijente EBRD-a (ECEPP).

Rok za podnošenje ponuda je 10. septembar. Očekuje se da ugovor bude zaključen 31. oktobra 2019. i da se realizuje u roku od oko 12 meseci.

Detalje tendera pogledajte OVDE.


Toplana-Šabac biće ESCO kompanija koja će za svoje korisnike uzeti kredit za termoizolaciju, pružiti uslugu, a zatim će kroz uštedu energije otplata biti finansirana na 12 godina, saopštio je ranije Grad Šabac.

Prema rečima Slobodana Jerotića, direktora JKP Toplana-Šabac, građani će ostvariti značajne uštede izolacijom stambenih zgrada i ugradnjom termostatskih ventila i delitelja, što će im omogućiti da vrate investiciju.

Toplana je pripremila različite modele ugovora tako da će građani moći sami da odrede period otplate.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.