NavMenu

Međunarodna konferencija "Digitalizacijom do razvoja za održivu budućnost" u Vrdniku od 18. do 20. septembra

Izvor: Tanjug Sreda, 14.08.2019. 16:48
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: metamorworks/shutterstock.com)Ilustracija
"Digitalizacijom do razvoja za održivu budućnost u Istočnoj Evropi", naziv je međunarodne konferencije koja će sredinom septembra 2019. biti održana u Vrdniku, najavio je Republički geodetski zavod (RGZ), jedan od organizatora ovog skupa.

Osnovni aspekt trodnevne konferencije je digitalna transformacija sa osvrtom na digitalne podatke i uvođenje inovativnih usluga u planiranju prostora, izgradnji pametnih gradova, uvođenju precizne poljoprivrede, upravljanju rizicima i drugim oblastima od značaja za održivi razvoj društva, saopšteno je iz RGZ-a.

- Republički geodetski zavod izabran je od strane najznačajnijih međunarodnih organizacija za domaćina i partnera u organizaciji ovog važnog internacionalnog događaja zbog izuzetnih rezultata na polju digitalizacije svojih usluga i inovativnosti u oblasti upravljanja geoprostornim podacima - naveo je u saopštenju direktor RGZ Borko Drašković.

Kako je saopšteno, učešće u programu konferencije, koja će biti održana od 18. do 20. septembra, potvrdili su međunarodno priznatih eksperata iz 18 zemalja, kao i 14 međunarodnih organizacija a očekuje se prisustvo više od 200 gostiju - visokih predstavnika institucija iz Srbije i sveta.

RGZ je najavio učešće Marsela Viljareala, direktora Sektora za partnerstvo, Organizacija Ujedinjenih nacija za hranu i poljoprivredu (UNFAO), Grega Skota iz ekspertske komisije Ujedinjenih nacija za globalno upravljanje geoprostornim informacijama (UNGGIM), Vila Zakuta, globalnog lidera Svetske banke za zemljišnu politiku i geoprostor i Frederika Zetergejsta, vođe radne grupe za zemljišnu administraciju pri Ekonomskoj komisiji Ujedinjenih nacija za Evropu (UNECE) što govori o "značaju događaja za Srbiju i njen ugled u svetu".

Konferenciju RGZ zajednički organizuje sa Zajedničkim istraživačkim centrom Evropske komisije (EU JRC), Svetskom bankom (WB) i više organizacija Ujedinjenih nacija
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.