NavMenu

Na prodaju Marina Dorćol - Predviđena gradnja poslovno-stambenog kompleksa na zemljištu od 4 hektara

Izvor: eKapija Sreda, 14.08.2019. 11:25
Komentari
Podeli
(Foto: Beograd.rs)
Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda objavila je oglas o otuđenju građevinskog zemljišta na lokaciji Marina Dorćol.

Početna cena na javnom nadmetanju biće 3,8 milijardi dinara, koliko iznosi procenjena tržišna vrednost zemljišta na lokaciji površine četiri hektara. Pored iznosa koji bude postignut na javnom nadmetanju, u budžet grada biće uplaćen i doprinos za uređivanje građevinskog zemljišta koji će budućem investitoru biti obračunat za objekte koje planira da gradi.

Prema planu detaljne regulacije lokacija se nalazi u zoni predviđenoj za komercijalne delatnosti i stanovanje, a pored ovih objekata obavezna je i izgradnja uređenih zelenih površina sa drvoredom, koje moraju biti u javnom korišćenju.

Prijave za učešće se podnose do 12. septembra 2019, a opširnije o tenderu pogledajte OVDE.

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda raskinula je pre dve godine ugovor sa dotadašnjim zakupcem jedne od najskupljih gradskih lokacija.

Podsetimo, ovo zemljište je dato u zakup 2006. godine radi izgradnje komercijalnog i stambenog prostora, sa sportskim objektom, pratećim saobraćajnicama, kao i pešačkim i zelenim površinama.

- Rešenjem gradonačelnika iz 2016. godine investitoru je prestalo pravo zakupa i godinu dana kasnije zakupac je sporazumno raskinuo ugovor sa Direkcijom, čime je grad mogao da započne aktivnosti na pripremanju lokacije za sadašnji oglas o otuđenju - rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.