NavMenu

Na Aerodrom Čenej sleteo prvi avion na direktnom međunarodnom letu iz Minhena

Izvor: Dnevnik Sreda, 14.08.2019. 10:45
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Angelo Giampiccolo/shutterstock.com)Ilustracija
Prvi avion na direktnom međunarodnom letu iz Minhena sleteo je juče (13. avgust) u 9:30 na Aerodrom Čenej. Njim je doputovao direktor firme Maminger iz Nemačke Klaus Herpel, koji se bavi poljoprivredom i preradom povrća u Gospođincima.

Dragoljub Samardžić, predsednik Aero-kluba Novi Sad, rekao je da su pre ovoga svi letovi išli preko Batajnice i aerodroma Nikola Tesla.

- Uspeli smo sa uradimo sve ono što je bilo potrebno u pripremi ovakvog leta. Napravili smo dve kancelarije, gde će boraviti i raditi policija i carina. Organizovali smo gorivo i prijem putnika - istakao je Samardžić.


Dodao je da čenejski aerodrom ispunjava uslove za prijem i uzletanje aviona do 20 mesta, koji imaju mogućnost da slete na travnati teren.

Pilot Kurt Blendiger istakao je da je pista dovoljno duga, te nije imao nikakvih problema pri sletanju.

- Ovo je od velikog značaja za našu kompaniju. Put je veoma dugačak i automobilom je potrebno 10 ili 12 sati. Ukoliko idemo avionom, iz Minhena do Novog Sada nam treba smo dva sata - rekao je Klaus Herpel.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.