NavMenu

Aman Resorts stiže u Hrvatsku - Uskoro gradnja rizorta u Cavtatu vrednog 50 mil EUR

Izvor: Poslovni dnevnik Sreda, 07.08.2019. 15:07
Komentari
Podeli
(Foto: anshar/shutterstock.com)
Najjužniji hrvatski gradić, Cavtat, sprema se za veliku turističku investiciju - gradnju Aman rizorta.

Učeći iz primera Crne Gore i pomaka u turizmu koje je pokrenuo Aman Sveti Stefan, investicija dolazi i u Hrvatsku. Aman Cavtat, vredan 50 mil EUR, čija izgradnja kreće krajem godine, označiće veliku prekretnica za turizam Hrvatske, ali i Balkana u celosti.

Rizort Aman Sveti Stefan u Crnoj je Gori, naime, podigao nivo ugostiteljske delatnosti, pokazujući kako odgovornost i poštovanje prema području u kojem deluješ može biti dokaz da pomno osmišljen i dobro izveden projekt može otvoriti stotine, pa čak i hiljade radnih mesta za domaće stanovništvo i pritom svojim primerom privući nova ulaganja.


Strane investicije, naime, danas čine više od 30% crnogorskog BDP-a, a najviše se to može zahvaliti turizmu, ali i državi koja je stvorila dobru ulagačku klimu za strane investitore.

Kompanija Aman Resorts International osnovana je u Singapuru 1988.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.