NavMenu

Objavljen javni poziv za strateškog partnera na izgradnji Moravskog koridora

Izvor: eKapija Ponedeljak, 05.08.2019. 10:27
Komentari
Podeli
(Foto: Milos Muller/shutterstock.com)
Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture raspisalo je danas (u ponedeljak, 5. avgusta 2019.), javni poziv za izbor strateškog partnera na realizaciji izgradnje infrastrukturnog koridora deonice auto-puta Pojate-Preljina, odnosno Moravskog koridora.

Kako se navodi u pozivu, budući auto-put, čija je dužina 112 kilometara a širina 30 metara, imaće ukupno 139 objekata, od toga 84 mosta, 26 nadvožnjaka i tri podvožnjaka, kao i 10 denivelisanih raskrsnica - petlji.

Predviđena je i izgradnja 3 odmorišta kao i 3 parkirališta.

Osnovne obaveze strateškog partnera su izrada tehničke dokumentacije i izvođenje radova na izgradnji ove deonice auto-puta.

Pravo učesća imaju domaća i strana pravna lica i konzorcijumi pravnih lica, a uslov je da podnosilac prijave ima obrt finansijskih sredstava u 2016, 2017. i 2018. godini od minimum 1 mlrd EUR.

Jedan od uslova je, kako se navodi, da podnosilac obezbedi Pismo o namerama od međunarodnih finansijskih institucija, banaka, ili drugih izvora finansiranja za finansiranje projekta Moravski koridor u iznosu od najmanje 400 mil EUR.

Rok za podnošenje prijava je 21 dan od dana objavljivanja poziva, a otvaranje prijava zakazano je za 27. avgust u 8 časova.

Podsetimo, Vlada Srbije donela je na poslednjoj sednici Uredbu o kriterijumima i načinu izbora strateškog partnera i stručnog nadzora nad izvođenjem radova na realizaciji projekta izgradnje infrastrukturnog koridora auto-puta E-761, deonica Pojate-Preljina na Moravskom koridoru.

Više informacija o tenderu pogledajte OVDE.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.