NavMenu

Nacrt plana za razvoj lokalnog aerodroma Čenej - Izgradnja piste i terminala koštala bi 20 mil EUR

Izvor: Tanjug Nedelja, 04.08.2019. 17:01
Komentari
Podeli
(Foto: Planehook3458/Pixabay)
Odeljenje za urbanizam i izgradnju Grada Novog Sada objavilo je nacrt plana za razvoj lokalnog aerodroma Čenej, koji će se koristiti u komercijalne svrhe.

Plan zahteva izgradnju asfaltirane piste i zgrade terminala, a vrednost projekta procenjuje se na 20 mil EUR, prenosi Blic biznis informaciju iz dva izvora.

- Aerodrom Čenej trebalo bi da se koristi za komercijalne letove, čartere za slobodno vreme, letove radnika i avio taksi. Pored toga, i dalje će se koristiti u poljoprivredne i sportske svrhe. Regionalne operacije predviđaju povezivanje Severne Srbije sa poslovnim centrima u bivšim jugoslovenskim republikama i drugim susednim zemljama - kažu u Gradskom odeljenju za urbanizam.

Dodaju da bi dužina piste za vreme prve faze razvoja aerodroma Čenej trebalo da bude dugačka najmanje 1.500 metara, a široka 30 metara. U drugoj fazi će biti produžena na 2.500 metara i proširena na 45 metara.

Pista će se protezati od severozapada do jugoistoka, izbegavajući stambene delove grada.

Novi Sad se nada da će se aerodrom razviti do 2021. godine, kada bi Grad trebalo da postane evropska prestonica kulture.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.