NavMenu

Ukoliko Stari savski most bude izmešten u Park Ušće, gradiće se novi u Bloku 70a - Beograđani daju poslednju reč

Izvor: eKapija Nedelja, 04.08.2019. 17:03
Komentari
Podeli
(Foto: Ozgur Guvenc/shutterstock)
Sudbina Starog savskog mosta, ali i izgradnja novog u Bloku 70a, zavisiće od odluke građana Beograda. Naime, izvesno je da će most biti izmešten, a Beograđani će imati priliku da putem ankete glasaju za dve varijante kada je u pitanju izmeštanje starog Savskog mosta, kaže za eKapiju glavni gradski urbanista Marko Stojčić.

- Prva varijanta je da se stari most demontira i pretvori u pešačko-biciklistički most, koji bi bio postavljen na Novom beogradu u Bloku 70a prema Adi. U anketi će se objasniti procenjena vrednost ovih radova, jer oni predstavljaju izuzetan inženjerski poduhvat - kaže Stojčić.

Druga varijanta je izmeštanje starog Savskog mosta na suvo u Park Ušće na potezu između poslovnog centra Ušće i Muzeja Savremene umetnosti, o čemu je eKapija već pisala. Ukoliko bi se građani odlučili za ovu varijantu, prema rečima glavnog gradskog urbaniste otvorio bi se novi projekat izgradnje novog pešačko-biciklističkog mosta u Bloku 70a na Novom Beogradu.

- U ovom slučaju Stari savski most bi u Parku Ušće dobio novi sadržaj kao vidikovac, jer bi bio podignut na 4,5 metara visine a ispod njega postoji mogućnost da se dovede nameni kulturno-umetnički i komercijalni sadržaj - rekao je Stojčić.

Podsetimo, na sadašnjem mestu Starog savskog mosta u planu je da bude izgrađen novi. Ministarstvo zaštite životne sredine Srbije obavestilo je da je 26. jula počelo javni uvid u zahtev za odlučivanje o potrebi procene uticaja na životnu sredinu projekta izgradnje novog na mestu starog Savskog mosta u Beogradu. O tome kako će izgedati novi most na mestu Starog savskog mosta, čitajte u posebnoj vesti.

I. Milovanović
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.