NavMenu

Ovako će izgledati stadion u Loznici po UEFA standardima - Dva terena i kapacitet od 8.500 gledalaca (FOTO)

Izvor: eKapija Petak, 02.08.2019. 08:45
Komentari
Podeli
Budući izgled stadiona u LozniciBudući izgled stadiona u Loznici
Prema projektima rekonstrukcije i izgradnje stadiona širom Srbije, novi stadion, u skladu sa standardima UEFA dobiće i Loznica.

Direktor Republičke direkcije za imovinu Jovan Vorkapić i gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović potpisali su ugovore o prenosu prava javne svojine sa Republike Srbije na grad Loznicu u cilju izgradnje stadiona po UEFA 4 standardima na Lagatoru. Na zahtev naručioca i investitora, Gradske uprave grada Loznica, izrađen je urbanistički projekat za izgradnju fudbalskog stadiona u Loznici, rekli su za eKapiju iz Gradske uprave.

Predviđeno je da se u okviru kompleksa nalazi sedam objekata i to: objekat fudbalskog kluba "Loznica" sa zapadnom tribinom, tunel za izlaz igrača na teren, pomoćni objekat, istočna tribina, dve biletarnice i kiosk.

Objektu fudbalskog kluba "Loznica" se pristupa sa parkinga koji je pristupnom saobraćajnicom povezan sa ulicom Miloša Porceca, s tim da postoji mogućnost pristupa i iz ulice Maksima Gorkog preko zemljanog puta. Objekat je spratnosti p+1 i u okviru njega se nalaze svlačionice, administrativni deo objekta, sobe sa pogledom za novinare, svlačionice, toaleti i tuševi.

Uz glavni objekat nalazi se zapadna tribina. Istočna tribina je postavljena uz istočnu stranu glavnog fudbalskog terena i pristup je omogućen iz ulice Makima Gorkog. Istočna i zapadna tribina imaju kapacitet od 5.000 posetilaca.

Fudbalski stadion je prostorno koncipiran tako da zauzme središnji i severni deo predmetnog prostora, sa pružanjem u pravcu sever-jug. Kapacitet stadiona je između 8.000-8.500 posetilaca. Oko čitavog stadiona je formiran pristupni plato sa koga se stupa na tribine. Pristrup platou, odnosno samom stadionu je omogućen sa tri strane i to formiranjem dva stepeništa za gledaoce, dva stepeništa za VIP posetioce i platformi za invalide sa zapadne strane, jednog stepeništa sa severne strane i jednog sa južne strane.

Budući izgled terena u LozniciBudući izgled terena u Loznici

Tunelu za izlaz igrača na teren se pristupa iz glavnog objekta fudbalskog kluba u okviru koga su, kao što je navedeno, smešteni svi propratni sadržaji neophodni za uspešno funkcionisanje kompleksa.

Pomoćni objekat se nalazi između glavnog i pomoćnog terena, a pristup je planiran isključivo preko zelene površine.

Obe biletarnice koje se nalaze u okviru posmatranog područja se nalaze u južnom delu obuhvata urbanističkog projekta, i to uz parking površinu uz ulicu Maksima Gorkog, kao i uz šetnu stazu koja razdvaja sportski kompleks od parka.

Kiosk se takođe nalazi u južnom delu stadiona, uz samu saobraćajnicu Maksima Gorkog.

Pored navedenih objekata, u okviru stadiona se nalaze dva fudbalska terena, glavni i pomoćni, kao i uređene zelene površine. Kompleks će biti ograđen.

Podsetimo, osim Loznice, nove stadione dobiće i Vranje, Leskovac, Kraljevo, Zaječar i Kragujevac.

I. Milovanović
Fotogalerija
Stadion u Loznici
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.