NavMenu

Republika Srpska ima višak od oko 10.000 živih junadi - Uvozno meso nelojalnom konkurencijom ugrožava domaću proizvodnju

Izvor: eKapija Četvrtak, 01.08.2019. 10:12
Komentari
Podeli
(Foto: Jringjai_34/shutterstock.com)
Pomoćnik ministra za resor poljoprivrede i prehrambene industrije Zoran Maletić i načelnik Odjeljenja za stočarstvo Mladen Stojanović sastali su se u sredu, 31. avgusta, sa potpredsednikom Saveza udruženja poljoprivrednika Republike Srpske Rankom Sarajlićem sa kojim su razgovarali o problemu plasmana prispele junadi, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Naime, Savez udruženja poljoprivrednih proizvođača Republike Srpske nedavno se obratio na adrese više institucija na nivou Republike Srpske i BiH, ističući da u Republici Srpskoj trenutno ima višak od oko 10.000 živih junadi, koje tržište ne može da otkupi.

Iz Saveza su istakli i da su svi potpisani sporazumi o slobodnoj trgovini između BiH i ostalih zemalja uglavnom štetni po BiH.

– Smatramo da sve ove sporazume treba revidirati i sagledati koliko su štetni za našu državu i popraviti u delu gde trpimo štetu, navodi se u dopisu i dodaje da uvozno meso nelojalnom konkurencijom ugrožava domaću proizvodnju jer je cena tog mesa daleko ispod troškova proizvodnje mesa u BiH i nema nikakve logike da se dozvoli ovako nelojalna konkurencija.

Predstavnici Ministarstva su istakli da aktivno prate ovu problematiku, te da će u tom smislu reagovati sa prijedlogom određenih konkretnih mjera prema nadležnim institucijama BiH, pre svega Ministarstvu spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.