NavMenu

Buvljak se seli kod Kvantaša do kraja 2021. - U Bloku 43 gradiće se stambeno-poslovni kompleks

Izvor: Blic Utorak, 30.07.2019. 15:41
Komentari
Podeli
(Foto: Google Maps/screenshot)
Iseljenje Otvorenog tržnog centra (OTC), popularnog beogradskog "buvljaka" iz Bloka 43 sve je izvesnije, a nadležni su mu već pronašli i novu lokaciju.

Iako se dugo pričalo kako će se buvljak preseliti iza Bloka 45, kod naselja Dr Ivan Ribar, došlo je do promene planova pa će najveća gradska tržnica završiti iza Novog bežanijskog groblja, u neposrednoj blizini Kvantaša, odnosno "Veletržnice Beograd".

- "Buvljak" će biti preseljen odmah pored Veletržnice, na ugao sa Ulicom Marka Čelebonovića - obelodanio je gradski urbanista Marko Stojčić na TV Prva.

Seoba će se obaviti u naredne dve godine, koliko iznosi rok, kako bi budući kupac zemljišta gde se sada nalazi OTC mogao da uđe u posed i započne gradnju.

- Prodavci ne moraju da brinu jer niko neće biti iseljen sve dok se nova parcela ne privede nameni. Nije logično da "buvljak" ostane na sadašnjem mestu koje će biti maksimalno urbanizovano sa gradnjom nove autobuske i železničke stanice - dodao je Stojčić.

Na mestu u Bloku 43 planirana je gradnja komercijalnog objekta.

- Pošto će on ići u visini logično je da bude poslovni objekat, sa delom za stanovanje. To je mnogo realnija varijanta od tržnog centra - objasnio je gradski urbanista.

Ljubiteljima "buvljaka", ali i samim trgovcima, jedini problem mogla bi da predstavlja slabija povezanost nove lokacije. Naime, kupci su sada do Bloka 43 mogli da dolaze na više načina, kako autobusima tako i tramvajima, a na raspolaganju im je bilo skoro desetak linija gradskog prevoza.

Do nove lokacije građani trenutno na raspolaganju imaju linije 612, 613, 708 i 65.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.