NavMenu

Srbija nominovana za najbolju lokaciju za snimanje reklama - Domaće advertajzing agencije rame uz rame sa holivudskim

Izvor: eKapija Četvrtak, 25.07.2019. 10:59
Komentari
Podeli
Beograd (Foto: shutterstock/TinnitusDoll1)Beograd
Nominacije za najbolje lokacije za snimanje filmova, TV serija i reklama koje dodeljuje Svetska asocijacija menadžera lokacija (LMGI) su zvanično objavljene. Srbija se prvi put našla na ovoj listi zahvaljujući reklami "Organska hrana za sve" za nemački brend Penny snimanoj u srcu Beograda, koju možete pogledati na ovom linku.

Za upečatljive kadrove Terazija, Uzun Mirkove, Starog savskog mosta i krovova novobeogradskih blokova zaslužna je beogradska produkcijska kuća Emote i kompletan domaći scenografski tim sa još oko 700 članova ekipe, statista i logističara koji su učestvovali u realizaciji najambicioznijeg reklamnog spota snimljenog u Srbiji prošle godine, navodi se na sajtu TO Srbije.

- Baveći se realizacijom reklama ne razmišljate često o nagradama ove vrste, jer to najčešće nije krajnji cilj u ovoj formi produkcije. Zato je Emote produkciji veoma drago što smo deo odabrane grupe i imamo čast da se takmičimo sa najvećim svetskim produkcijama kao i da budemo na istoj dodeli nagrada na kojoj su nominovane kuće poput HBO i Netfliks. Penny je bio važan projekat kako za nas, tako i za celokupnu našu industriju i pozicioniranje Beograda na mapi najpoželjnijih destinacija za snimanje raznih projekata, kako reklama tako i filmova. Sama činjenica da smo došli i do nominacije ovakve vrste treba da nam da podstrek da negujemo mogućnosti koje Srbija pruža i potrudimo se svi zajedno da stvorimo još bolje uslove, još poslova za naše talentovane mlade ljude i napravimo još pokretnih slika za pamćenje! Hvala Nemačkoj produkciji Tony Petersen Film za prelepu saradnju, kao i Srpskoj filmskoj asocijaciji što nas je nagovorila da podnesemo kandidaturu. Držimo palčeve za 21. septembar! – rekao je Bogdan Petković, izvršni producent nominovanog projekta.

Proglašenje pobednika i dodela nagrada biće održana 21. septembra u Los Anđelesu.

Projekat "Organska hrana za sve" nominovan je u konkurenciji sa projektima "Dream Crazy" Nike-a, inače nominovanog i za nagradu Emi, kampanju Huawei sa Gal Gado snimane na Islandu, reklamu Nacionalne Geografije i South India Bank snimane u Turskoj. Ova činjenica govori da je naša industrija reklama rame uz rame sa najvećim advertajzing agencijama i jednako kao film je važna za promociju kreativnog i turističkog imidža Srbije. Tako zahvaljujući domaćoj industriji reklamne produkcije naša celokupna filmska industrija ulazi na vrata jedne uticajne holivudske filmske asocijacije.

Izuzetno važnu ulogu u privlačenju ovih projekata odigrao je program Ministarstva privrede Srbije za investicije u audiovizuelno delo prvobitno namenjen filmskim projektima, ali zahvaljujući kome je obim inostranih reklamnih poslova toliko porastao da je u proteklih 14 meseci direktno privukao 4,5 mil EUR inostranih projekata i ova brojka vrtoglavo raste.

Popularnost snimanja u istočnoj Evropi raste svakim danom i konkurencija sa zemljama kao sto su Hrvatska, Estonija, Poljska, Češka, pa čak i Ukrajna postaje sve oštrija.

- Ova vest je izuzetno važna za Grad Beograd i njegove službe koje su direktno učestvovale u realizaciji i pokazale da je moguće organizovati snimanja na najzahtevnijim centralnim lokacijama, kao i da je bliska saradnja grada i produkcijskih kuća prioritet na kojem sekretarijat radi - rekao je Darko Glavaš iz sekretarijata za vanredne poslove koji je prva tačka kontakta za sve filmske produkcije.

Osim nagrada za najbolju lokaciju u reklami, nagrade će biti dodeljene u još 4 kategorije: za najbolju lokaciju u filmu, TV seriji, istorijskoj drami i najbolju filmsku kancelariju. Na ovoj ceremoniji posebna nagrada za životno delo biće uručena reditelju Piteru Viru.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.