NavMenu

Nove industrijske zone od Pojata do Preljine - Logistički centri na Moravskom koridoru zaposliće 1.000 ljudi

Izvor: Blic Nedelja, 21.07.2019. 13:32
Komentari
Podeli
(Foto: Milos Muller/shutterstock.com)
Ministarstvo građevinarstva oglasilo je javni uvid u Nacrt prostornog plana autoputa E-761, deonice od Pojata do Preljine, koji će biti dostupan od 18. jula do 16. avgusta 2019. u zgradama skupština gradova Kraljeva, Kruševca i Čačka, i opština Varvarin, Vrnjačka Banja, Trstenik i Ćićevac, kao i na internet stranici ministarstva i sajtovima lokalnih samouprava.

Prema Nacrtu koji se nalazi na javnom uvidu, na području autoputa E-761 od Pojata do Prlejine planirane su industrijske zone i industrijski parkovi u Kraljevu, Kruševcu, Čačku, Trsteniku, Varvarinu i Ćićevcu, a na uticajnom području u Užicu i Novom Pazaru.

Osim toga, predviđeno je da se logistički centri formiraju u Čačku i Kraljevu (plansko) i Užicu (uže uticajno područje). Procenjeno je da ovi centri mogu da zaposle između 500 i hiljadu radnika.

Prema Nacrtu, saobraćajnica autoputa E-761 deonica Pojate – Preljina prolazi dolinom Zapadne Morave i povezuje sva veća naselja u regionu: Stalać, Kruševac, Trstenik, Vrnjačku Banju, Kraljevo i Čačak. Po svom položaju, od izuzetnog je značaja jer povezuje autoput E-75 Beograd – Niš (istočna Srbija) sa autoputem E-763 Beograd – Južni Jadran i Ibarsku magistralu (centralna Srbija), pri čemu preseca, odnosno povezuje, sledeće putne pravce: Gornji Milanovac – Čačak – Užice, Kragujevac – Kraljevo – Raška i Kruševac – Aleksandrovac.

Sve informacije o Nacrtu prostornog plana možete pogledati OVDE.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Energija, IT, Telekomunikacije

EPS pustio u rad mobilnu aplikaciju "Uvid u račun"

Elektroprivreda Srbije (EPS) pustila je u rad mobilnu aplikaciju "EPS Uvid u račun". Putem aplikacije, domaćinstva i mali kupci imaju mogućnost da na mobilnom telefonu, na veoma jednostavan način prate potrošnju električne energije, plate račune, provere mesečne zaduženja i uplate tri godine unazad, kao i da dobiju obaveštenja i ulože prigovor., saopštio je EPS. Mobilna aplikacija "EPS Uvid u račun" dostupna je korisnicima na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.