NavMenu

Hrvatska naftna kompanija Ina otkrila komercijalno ležišta gasa na bušotini Severovci-1

Izvor: Tanjug Subota, 20.07.2019. 09:27
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: SergBob/shutterstock.com)Ilustracija
Hrvatska naftna kompanija Ina saopštila je da je otkrila komercijalno ležišta gasa na bušotini Severovci-1, na istražnom prostoru Drava-02, na kojoj je ispitivanjem u dva gasom zasićena intervala izmerena količina gasa od ukupno 53.000 kubnih metara na dan.

- Samo bušenje i izrada kanala bušotine trajali su četiri meseca, pri čemu je postignuta konačna dubina bušotine od 3.410 metara - navodi se u saopštenju kompanije, a prenosi Poslovni dnevnik.

Ina planira da nastavi aktivnosti kako bi novootkrivene rezerve gasa narednih godina privela proizvodnji, a ostvarenje plana zavisiće od trajanja postupaka izdavanja svih potrebnih dozvola.


- Kompanija će istovremeno nastaviti i sa istražnim radovima na području Drava-02 u koje je do sada uloženo oko 100 miliona kuna (13,5 mil EUR) - poručuju iz Ine.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

09.05.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Ovako bi mogli da izgledaju vozovi za EXPO koje Srbija nabavlja od Kine

Protokol o razumevanju i saradnji koji je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić potpisao sa predsednikom Upravnog odbora kompanije CRRC Liu Ćankingom predviđa nabavku novih devet elektromotornih vozova od ove kineske kompanije. Novih devet kompozicija biće korišćeno za beogradsku gradsku železnicu, odnosno BG voz. - Ovi vozovi projektovani su za brzinu od 120 km na sat i povezaće EKSPO, aerodrom Nikola Tesla

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.