NavMenu

Uskoro nova mesta za turističke autobuse u Beogradu - Prva tri stajališta od septembra u Karađorđevoj

Izvor: Novosti Petak, 19.07.2019. 09:31
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: s_oleg/shutterstock.com)Ilustracija
Zaustavljanje turističkih autobusa po centru grada i stvaranje saobraćajnih gužvi, dok turisti, kojih je sve više u Beogradu, izađu iz vozila, uskoro će postati prošlost. Nakon završene studije na kojoj se trenutno radi, planirano je da na nekoliko mesta u prestonici budu izgrađena i označena parking-mesta za zaustavljanje turističkih autobusa koji voze putnike u razgledanje grada.

Prva tri stajališta, koja će biti puštena u rad za manje od dva meseca, biće u Karađorđevoj ulici i služiće za prihvat turista koji u Beograd stižu sa kruzera i brodova. Planirano je i da u neposrednoj blizini bude napravljen i parking na kojem će autobusi čekati, dok se ne budu uparkirali na stajalište i preuzeli putnike.

- U toku je izrada projekta kako bi se za prestonicu napravio adekvatan plan i povećao broj stajališta za turističke autobuse - ističe Slobodan Unković iz Turističke organizacije Beograda. - Stajalište na Studentskom trgu, koje je i tokom ovog leta u stalnoj funkciji, sigurno će ostati na ovoj lokaciji. Zbog rekonstrukcije Trga republike, trenutni pristup je iz pravca Kalemegdana i Donjeg Dorćola.

Nadležni su i prilikom obnove parka Ušće imali na umu problem nedostatka stajališta za autobuse na Novom Beogradu, pa su tako ostavljena obeležena mesta ispred Muzeja savremene umetnosti. Predložene nove lokacije za zaustavljanje vozila sa turistima moguće su u Ulici Tadeuša Košćuška ili Pariskoj, u Uzun Mirkovoj, kod hotela Moskva, Teslinog muzeja i Skadarlije, tačnije u Dušanovoj ili ispred Doma Vojske. Kao moguća lokacija pominje se i plato kod Crkve Svetog Marka, Saborne crkve, ispred Staklenca i Muzeja istorije Jugoslavije, ali i u podnožju Gardoša u Zemunu.

U Beogradu, koji se sve više okreće turizmu, autobusi sa turistima koji obilaze prestonicu trenutno mogu da pristaju samo kod Pionirskog parka, Studentskog trga, u Skerlićevoj kod Hrama Svetog Save, prekoputa tržnog centra Ušće i kod Muzeja 25. maj.


Problem i aerodrom

Nedovoljno je mesta za parkiranje autobusa i na Aerodromu Nikola Tesla, gde turistički autobusi imaju mogućnost zadržavanja samo minut.

Nadležni ističu da je na ovoj lokaciji neophodno napraviti parking na kojem bi vozila mogla da stoje i čekaju grupe putnika koliko god je potrebno.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.