NavMenu

U planu rekonstrukcija 12 mostova između BiH i Srbije - Vrednost radova 6,6 mil EUR

Izvor: eKapija Petak, 19.07.2019. 08:20
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Omar Tursic/shutterstock.com)Ilustracija
Nacrt sporazuma između Saveta ministara BiH i Vlade Srbije o održavanju i rekonstrukciji međudržavnih drumskih mostova bio je tema razgovora zamenika ministra komunikacija i prometa BiH Saše Dalipagića i ambasadora Srbije u BiH Aleksandra Đorđevića u četvrtak.

- Predmetni Nacrt se odnosi na 12 međudržavnih mostova BiH i Srbije, od čega će sedam mostova rekonstruirati Srbija, a pet BiH. Ukupna vrednost radova je 6,6 mil EUR, a BiH od toga snosi deo od 2,15 mil EUR. Ovaj sporazum je i te kako važan, jer će osigurati rekonstrukciju mostova i direktno uticati na povećanje bezbednosti saobraćaja na njima - saopšteno je iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH. - Već na idućoj sednici Saveta ministara očekuje se usvajanje Nacrta, čime bi se pokrenule dalje procedure na njegovom sprovođenju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

21.04.2024.  |  Građevina

Cveta visokogradnja u Kraljevu - Sve interesantnija i Ribnica

Poslednjih godina gradi se veliki broj zgrada u prvoj gradskoj zoni u Kraljevu. Na nekoliko lokacija u užem i širem gradskom jezgru niču višeporodični stambeni objekti. - Trenutno je u izgradnji devet zgrada u užoj gradskoj zoni, a one su u različitim fazama izgradnje - kaže Zvonko Kovačević rukovodilac Odeljenja za urbanizam, građevinarstvo i stambeno-komunalne delatnosti. U toku su i završni radovi na dve zgrade u Zelenoj gori, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.