NavMenu

Poljski LOT od 1. septembra uvodi letove Budimpešta-Beograd

Izvor: eKapija Četvrtak, 18.07.2019. 11:40
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Perfect Gui/shutterstock.com)Ilustracija
Aviokompanija LOT Polish airlines prijavila se za slotove kako bi lansirala letove između Budimpešte i Beograda počevši od 1. septembra 2019.

Ove linije, koje tek treba da budu zvanično najavljene, trebalo bi da kreću iz mađarske prestonice kasno uveče i stižu u Beograd pred ponoć, a povratni letovi se očekuju rano ujutro sledećeg dana u 5.10. To putnicima omogućava presedanje na letove poljske kompanije iz Budimpešte, poput onih ka Londonu ili Briselu, za koji letovi kreću 2. septembra. Nadalje, LOT će uvesti letove i za Bukurešt, a stacioniraće jedan avion Embraer E195 u Budimpešti, piše portal ExYuaviation.

Varšavska aviokompanija na taj način pravi svoje prvo aerodromsko uporište izvan Poljske, sa ciljem se pozicionira kao transferna aviokompanija u Istočnoj Evropi.

Osim linije za London (aerodrom London City), poljski avioprevoznik leti iz Budimpešte prema nekoliko destinacija, među kojima su Njujork, Čikago, Krakov i Varšava.

- Uvođenjem novih letova počećemo da razvijamo transferni saobraćaj preko aerodroma u Budimpešti. To je dobar način da se dodatno pozicioniramo kao najbolji izbor za putovanja u regionu - rekao je izvršni direktor LOT-a Rafal Milčarski (Rafal Milczarski).

Poljski avioprevoznik trenutno održava 11 letova nedeljno između Varšave i Beograda, što će se krajem septembra povećati na 12 letova nedeljno.


Dvaput nedeljno iz Budimpešte za Beograd trenutno leti Beloruski nacionalni avio-prevoznik, Belavia, ali to će biti prekinuto od 24 oktobra.

Air Serbia je u martu 2014. ustanovila letove iz mađarske prestonice, ali ih je u oktobru obustavila zbog nedovoljnog broja putnika. Umesto toga, nacionalni srpski avioprevoznik uvešće dva leta nedlejno između Niša i Budimpešte počevši od 1. avgusta.

Takođe, lowcost kompanija Wizz air je 2017, uz podršku mađarske vlade, pokrenula linije iz Budimpešte do Prištine, Skoplja, Podgorice, Sarajeva i Tirane, koje su se do sada pokazale uspešnim.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.