NavMenu

Na jesen 2020. gradnja novog mosta na Crnom Timoku - Gradonačelnik Zaječara najavio brojne investicije u infrastrukturu

Izvor: eKapija Sreda, 17.07.2019. 09:35
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Omar Tursic/shutterstock.com)Ilustracija
Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić rekao je da će uskoro početi rekonstrukcija ulice Crvene Armije kao i Vojničke ulice. Najavio je i izgradnju mosta na Crnom Timoku koji će spojiti naselja Kotlujevac i Podliv.

- Vodovod će uraditi izmeštanje, to jest vađenje azbestnih i postavljanje polietilenskih cevi u ulici Ivana Milutinovića i u ovoj godini će ona biti rekonstruisana, ali čitav projekat obuhvata i ulicu Ivana Milutinovića i Hajduk Veljkovu ulicu i Negotinski put sve do Vražogrnačke rampe. Taj projekat je vredan oko 3 mil EUR, a polovina tog iznosa otići će na ulicu Ivana Milutinovića, ali i na Save Kovačevića i ulicu Pavla Ilića. To su dve bočne ulice koje se spajaju sa ulicom Ivana Milutinovića koje pripadaju gradu, ali smo ih uklopili u ovaj projekat. Naša obaveza da radove započnemo "još juče" - objašnjava Ničić za radio Magnum.

Rekonstrukcija ovih ulica podrazumeva i konačno rešavanje atmosferske kanalizacije i njeno razdvajanje od fekalne. Novi atmosferski kolektori će, prema rečima Ničića, prihvatiti kišnicu i sprovesti je direktno u Timok. Fekalna voda mora da ide prvo u sabirne kolektore na prečišćavanje.

- Biće to moderna saobraćajnica, sa modernim trotoarima, potpuno sređena. Najveći problem je 45 lipa starih oko 50 godina i više. Te lipe ne mogu da ostanu tu, ali sa stanarima ćemo razgovarati da odmah prilikom rekonstrukcije bude posađeno novo drveće ne mlađe od četiri godine, koje će oni odabrati. Međutim, lipe ne mogu da budu posađene jer one spadaju u alergene i njihova sadnja nije dozvoljena na javnim površinama, ali ćemo ozeleniti celu tu ulicu - navodi Ničić.

On dodaje da će već iduće godine u okviru istog projekta biti nastavljena rekonstrukcija Hajduk Veljkove ulice od "ostrva" do mosta, dok je za treću fazu, 2021. ili krajem 2020. godine, planirana rekonstrukcija Negotinskog puta od mosta do Vražogrnačke rampe, kao i proširenje i kompletna rekonstrukcija mosta na Crnom Timoku.

- U međuvremenu, čim zamenimo azbestne cevi, Putevi Srbije radiće potpunu rekonstrukciju ulice Crvene armije, od rampe na Vražogrnačkom putu do izlaza iz Zvezdana, a u sklopu toga radiće se i priključci za industrijsku zonu. Tu ima dosta posla i vrednost je blizu 50 miliona, računajući i pristupne saobraćajnice koje treba da prolaze kod kroz industrijsku zonu. Oko 27 ili 28 miliona košta kolektor otpadnih voda koji će odvoditi vode iz industrijske zone do priključnog kolektora otpadnih voda blizu Timoka - kaže gradonačelnik Zaječara.

Ovaj projekat je povezan sa projektom izgradnje mosta na Crnom Timoku koji će spojiti naselja Kotlujevac i Podliv.

- Taj projekat će biti realizovan na jesen 2020. godine. Sada se rade pripreme, rešavamo imovinske odnose, danas se već razgovaralo sa vlasnicima zemljišta u ulici Vasilija Đurovića Žarkog, koja će biti kompletno presvučena asfaltom i iz koje će se izlaziti na taj most. Preko tog mosta srediće se kompletno Vojnička ulica u Podlivu. To će biti jedna od ključnih kružnih saobraćajnica i za javni autobuski prevoz - navodi Ničić i dodaje:

- Razgovarali smo i o rekonstrukciji Vojničke ulice i njenim spajanjem sa magistralnim putem Zaječar-Paraćin, i o svim pripremim aktivnostima oko papirologije i rešavanja imovinskih odnosa. Veliki deo zemljišta tu pripada Železnicama Srbije i Vojsci Srbije, a očekujemo da već iduće godine u maju ili junu počnu radovi.

Podsetimo, Zaječar su nedavno posetili i čelnici FSS koji su najavili izgradnju stadiona u tom gradu, a opširnije o tom projektu čitajte u poebnoj vesti.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.