NavMenu

Volksbanka kreditira finansiranje projekata za povećanje energetske efikasnosti - u saradnji sa kfW 10 mil EUR

Izvor: Beta Petak, 11.09.2009. 15:04
Komentari
Podeli

Volksbanka saopštila je u petak (11. septembar 2009. godine) da je u saradnji sa nemačkom razvojnom bankom KFV (KfW) počela da odobrava kredite za finansiranje projekata za povećanje energetske efikasnosti. Kako se navodi u saopštenju, Volksbanka će odobriti ukupno 10 mil EUR kredita malim i srednjim preduzećima i stanovništvu.

Direktor sektora za poslovanje sa stanovništvom Petar Grujić kazao je da je uslov za finansiranje da se projektom ostvaruje ušteda energije od najmanje 20%. Krediti se, kako je naveo, odobravaju za rekonsturkciju stambenog i poslovnog prostora i kupovinu opreme.

Kako se navodi u saopštenju, efektivna kamatna stopa iz te kreditne linije iznosi najmanje 7,08% godišnje za rekonstrukciju stambenog prostora, 10,74% za rekonstrukciju poslovnog prostora i 11,4% za opremu i vozila, kao i za potrošačke kredite za stanovništvo.

Nemačka razvojna banka KfW potpisala je u januaru ove godine ugovor sa pet srpskih banaka o kreditnoj liniji od 75 mil EUR za finansiranje komunalne infrastrukture i energetske efikasnosti. Za energetsku efikasnost namenjeno je 45 mil EUR, a ti krediti će se, kako je tada najavljeno, odobravati i preko Čačanske banke, Raiffeisen banke i Procredit lizinga.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Izvođači za gradnju Tiršove 2 tražiće se u konkurentnom postupku sa pregovaranjem - Država objavila novi tender, cena ostala ista

Ministarstvo za javna ulaganja objavilo je novi tender za izgradnju Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2, a ovoga puta, umesto u otvorenom postupku, izvođači će se tražiti u konkurentnom postupku sa pregovaranjem. Cena tendera nije izmenjena u odnosu na prošli put, te i dalje iznosi 11,2 milijarde dinara (oko 95 mil EUR) bez PDV-a, a detaljnije o tenderu pogledajte OVDE. Podsetimo, cena je upravo i bila razlog poništavanja prethodnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.