NavMenu

Izgradnja saobraćajnice, staza, vodovoda i kanalizacije za Naučno-tehnološki park u Novom Sadu koštaće 78,1 milion dinara

Izvor: Dnevnik Utorak, 16.07.2019. 15:37
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Studio Peace/shutterstock.com)Ilustracija
Izgradnja saobraćajnice, pešačke i biciklističke staze, vodovoda i kanalizacije, kao i postavljanje javne rasvete u klopu Naučno-tehnološkog parka, čiji završetak se očekuje do kraja godine, koštaće 78.097.910 dinara, a taj posao poveren je Put-investu i preduzeću Energotehnika-južna Bačka, piše Dnevnik.

Ugovor je zaključen nakon što je Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije pokrenula pregovarački postupak, pošto je ponuda Put- investa na tenderu ocenjena kao neprihvatljiva, jer je za više od 34 miliona dinara premašila procenjenu vrednost javne nabavke. Nosiocu posla je upućen poziv da dopuni ponudu i učini je prihvatljivom, odnosno da smanji cenu radova sa 112.786.584 dinara na predviđenih 78,1 milion dinara.

Prema ugovoru, izvođač ima 150 kalendarskih dana da obavi posao.

Pristup zgradi planiran je saobraćajnicom koja predstavlja produžetak ulice Veljka Petrovića. U njenom produžetku predviđeno je ukupno 16 parking mesta, kao i tri mesta za osobe sa invaliditetom. Paralelno uz parking prostor trebalo bi da bude pešačka staza, koja se pruža do bulevara Cara Lazara. Osim toga, još pet mesta za paralelno parkiranje predviđeno je sa desne strane.


U Ulici dr Ilije Đuričića, od Fruškogorske, uz put su predviđena 24 obostrana parkinga, kao i tri mesta za osobe sa invaliditetom. Na svako četvrto parking mesto predviđen je prostor za nisko zelenilo. Duž parkinga će biti obostrane pešačke staze, a paralelno sa leve strane, na metar razdaljine, predviđena je biciklistička staza. Uz objekat je planirano proširenje pešačke staze na pet metara.

Na mestu ukršatanja Ulice dr Ilije Đuričića i Veljka Petrovića projektovana je jednotračna kružna raskrsnica dužine 9,5 metara.

Za potrebe funkcionisanja Naučno-tehnološkog parka biće izgrađena i kanalizaciona i vodovodna mreža s priključcima.

Nova rasveta trebalo bi da bude usklađena sa svetiljkama i stubovima u okolnim ulicama, i prilagođena rangu saobraćajnih površina, a zbog energetske efikasnosti i dugotrajnosti predviđeno je LED osvetljenje.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.