NavMenu

Novi stadion u Zaječaru imaće 8.168 mesta i na njemu će igrati A reprezentacija - Tender u septembru, vrednost 17 mil EUR

Izvor: eKapija Utorak, 16.07.2019. 15:44
Komentari
Podeli
(Foto: Bplanet/shutterstock.com)
Novi stadion kapaciteta 8.168 mesta, nalaziće se na Kraljevici, kazao je gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, posle sastanka sa predsednikom Fudbalskog saveza Srbije Slavišom Kokezom. Stadion će biti izgrađen na hipodromu, dok će tender za izbor izvođača radova biti objavljen do septembra.

Stadion u Zaječaru biće izgrađen po standardima FIFE, i pored stadiona biće izgrađena još osam pomoćnih terena. Pošto je grad Niš samo 100 kilometara od Zaječara, na njemu će moći da se igraju međunarodne utakmice, prenosi portal Glas Zaječara.

Slaviša Kokeza predsednik Fudbalskog saveza Srbije,objasnio je značaj izgradnje ovog stadiona u Zaječaru, i najavio da će reprezentacija igrati na njemu.

- Ovaj stadion će imati veliki značaj ne samo za grad Zaječar, već za čitav ovaj region. I to neće biti stadion koji će koristi samo jedan klub iz Zaječara, već će to biti stadion gde će moći da se organizuju razni događaji, poput igranja različitih reprezentativnih selekcija fudbalskog saveza Srbije, međunarodne utakmice. To će biti toliko moderan stadion da će na njemu moći da igra i A reprezentacija Srbije - istakao je Kokeza.

Jedan od ciljeva ovog projekta je da se i pojave investitori i da se izgradi hotel, kako bi sportisti dolazili u Zaječar na pripreme.

- Stadion je preduslov za razvoj sporta i turizma. Posle toga idu hoteli, pa će dolaziti sportisti da se smeste. Nekome smeta što neko hoće bez dinara našeg ulaganja da izgradi stadion. Da li mi treba da kažemo NE? Stadion nije zamena za puteve i ulice. Zato što oni koji finansiraju želeli su da ulože u stadione, gradiće se stadion. Izabrali su gradove i tu će se graditi, a među njima je i Zaječar – kazao je Ničić.

Stadion će imati 8.168 mesta, biće bez atletske staze i njegovu izgradnju finansiraće Vlada Srbije preko Kancelarije za javna ulaganja. Vrednost investicije je oko 17 mil EUR.

Posle sastanka Novica Tončev, predsednik Fudbalskog saveza Istočne Srbije i pomoćnik gradonačelnika za omladinu i sport Milan Stanković, sa predsednikom FSS Slavišom Kokezom, obišli su i prostor hipodroma u Zaječaru, gde će biti izgrađen novi fudbalski stadion po FIFA standardima.

Podsetimo, čelnici FSS najavili su gradnju stadiona i u Leskovcu i Vranju.

Takođe, i iz uprave FK Vojvodine najavljeno je da će se u Novom Sadu graditi novi stadion. Biće to investicija vredna 25 mil EUR, gradiće se uz podršku Republike Srbije, na istom mestu na kojem se nalazi sadašnji objekat.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.