NavMenu

Za uređenje Ludog potoka u Ćupriji milion evra

Izvor: eKapija Ponedeljak, 15.07.2019. 09:05
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: TPGryf/shutterstock.com)Ilustracija
Opština Ćuprija dobila je milion evra od Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima za sanaciju Ludog potoka, vodotoka drugog reda koji je već nekoliko puta plavio Ćupriju, pre svega za vreme velikih voda na tzv. "Dobričevskim tablama".

- Mi smo rešili sve kritične tačke kod vodotokova prvog reda - Velike Morave i Ravanice. Svake godine imamo problem sa Ludim potokom u delu grada kod Škole za muzičke talente i tu dolazi do poplava. Znamo da je 2014. godine "potok" pronašao svoj put kroz grad i da su se tada vode slivale ulicama sve do Morave. Mi smo prošle nedelje na sastanku sa ljudima iz Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima uspeli da dobijemo sredstva u iznosu od milion evra za rešavanje tog višegodišnjeg problema. Krenuli smo sa realizacijom, trenutno radimo elaborat po kome će sve vode sa "Dobričevskih tabli" da budu svedene u jedan kanal koji će se ulivati u Moravu, tako da moramo za dva meseca da završimo elaborat, kako bi u septembru krenuli u izgradnju kanala. Mi smo jedna od deset opština koje su nakon poslednjih poplava dobile sredstva za rešavanje ovakvih problema - rekao je većnicima Ninoslav Erić, predsednik opštine Ćuprija, na 68. redovnoj sednici Opštinskog veća.


Podsetimo, Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima je na teritoriji opštine Ćuprija već finansirala nekoliko vrednih projekata, ali se ipak izdvaja ono što će sredstvima kancelarije u bliskoj budućnosti biti urađeno - potpuna rekonstrukcija Opšte bolnice u Ćupriji, pre svega, navodi se na opštinskom sajtu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.