NavMenu

Podignut stub 27 na Ribnici, do kraja 2019. izvesna vožnja zlatiborskom gondolom (VIDEO)

Izvor: eKapija Petak, 12.07.2019. 09:53
Komentari
Podeli
(Foto: eKapija / Aleksandra Kekić)
Posle 17 stubova koji su postavljeni do Ribnice, u četvrtak, 10. jula podignut je stub broj 27 na trasi od Ribničkog jezera ka vrhu Tornika.

Od 36 stubova, koliko je predviđeno za zlatiborsku gondolu, do sada ih je podignuta polovina. Današnji stub broj 27 prvi je u nizu onih koji se postavljaju na trasi od Ribnice ka Torniku, navodi se na sajtu Sportskog centra Čajetina.

- Negde do 20. jula bi trebalo da se završi betoniranje i poslednje stope a onda kreće i podizanje stubova. To će biti dosta atraktivno, tako da, u skladu sa vremenskim uslovima i vremenom koliko treba da beton očvrsne, mesec dana nakon tih betoniranja završiće se i svi stubovi. Kreću radovi na međustanici. Radi se priprema terena pored Ribničkog jezera i to će zaista biti jedno divno mesto gde će se moći napraviti pauza u vožnji gondolom i posmatranja Zlatibora iz ptičje perspektive. Mi smo odradili prikaz u 3D formi koji prikazuje vožnju iznad Zlatibora i zaista, kada uzmete 3D naočare to izgleda verno - objašnjava Bojana Božanić, direktorka JP Gold gondola Zlatibor.

U JP Gold gondola zadovoljni su dinamikom kojom se odvijaju radovi i nadaju se da će vremenske prilike biti povoljne kako bi se tim tempom nastavilo.

- Pomenula sam preduzeće Jedinstvo, a tu su i Amiga, Hidromontaža, Elkoms koje rade u konzorcijumu i zaista smo zadovoljni njima do sada. Dinamika je ispoštovana maksimalno i nadam se da ćemo se do kraja godine voziti ovom gondolom - ističe Božanićeva.


Podsećanja radi, dužina trase gondole koja će poneti titulu najduže na svetu, iznosi 9 kilometara. 36 stubova nosiće 55 kabina nosivosti do 800 kilograma. Takođe su predviđena mesta na, i u, kabinama gde ljubitelji pojedinih sportova kao što su: biciklizam, snoubording i skijanje, mogu odložiti svoje rekvizite. Prema rečima direktorke gondole, razmatra se mogućnost da se u kabine ugrade još neki dodatni sadržaji.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.