NavMenu

U Kamenicu uskoro stižu novi aparati za zračenje

Izvor: Radio 021 Četvrtak, 11.07.2019. 18:13
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: shutterstock.com)Ilustracija
Institut za onkologiju Vojvodine u Sremskoj Kamenici uskoro će dobiti dva nova linearna akceleratora i CT simulator za lečenje i zračnu terapiju pacijenata sa najtežim bolestima u Vojvodini.

To su potvrdili ministar zdravlja Zlatibor Lončar i pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković, koji su posetili Institut u Sremskoj Kamenici, gde su u toku građevinski radovi na proširenju kapaciteta za zračnu terapiju.

Prilikom obilaska radova, Zoran Gojković izjavio je da je ovo najveći projekat koji Pokrajinska vlada i Ministarstvo zdravlja rade zajedno, kao i da će projekat doprineti da se reši ono što nam je najveći problem u zdravstvenom sektoru, a to su liste čekanja za onkološke pacijente.

Nabavkom i instaliranjem najsavremenijih medicinskih aparata, kako je rekao Gojković, Institut za onkologiju u potpunosti će rešiti problem lista čekanja za sve onkološke pacijente na teritoriji Vojvodine, kojima je ovakav vid terapije neophodan.

Ministar Lončar podsetio je da je jedan od glavnih prioriteta Ministarstva zdravlja unapređenje položaja ljudi obolelih od karcionoma.


- Sa dva nova linearna akcelaratora i jednim CT simulatorom, uz prateću opremu i potrebne građevinske radove na rekonstrukciji dela objekta za zračnu terapiju Instituta za onkologiju Vojvodine u vrednosti od 6,6 mil EUR, mi dodatno unapređujemo te već dostignute visoke međunarodne standarde i nastavljamo da obezbeđujemo ujednačen kvalitet radioterapijskih usluga na čitavoj teritoriji naše zemlje - naglasio je Lončar.

Finansiranje radioterapijske opreme za Institut za onkologiju Vojvodine deo je drugog projekta razvoja zdravstva Srbije koji sprovodi Ministarstvo zdravlja, u cilju unapređenja sistema zdravstvene zaštite.

Završetak radova planiran je za šest meseci.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Brojni auto-servisi ne rade više punjenje klima - Da li će građani imati gde da pripreme kola za leto i koliko će to da košta?

Građanima Srbije ovog leta biće teže da servisiraju klima uređaje u svojim automobilima. Razlog za to je što veliki broj auto-servisa obustavlja pružanje ove usluge, jer nemaju sertifikat na osnovu koga bi mogli nabavljati freon i proći inspekcijsku kontrolu. Naime, Ministarstvo zaštite životne sredine je još 2016. godine donelo uredbu da pravna lica i preduzetnici koji klimatizuju motorna vozila moraju imati Sertifikat B. Taj

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.