NavMenu

MIHAJLOVIĆ: Ulažemo 14 mlrd EUR u infrastrukturu

Izvor: Tanjug Sreda, 10.07.2019. 17:29
Komentari
Podeli
Potpredsednica Vlade izjavila je u razgovoru sa ambasadorom Švedske Janom Lundinom da Srbija ove godine pokreće novi investicioni ciklus i da će vrednost projekata u infrastrukturi iznostiti oko 14 milijardi evra.

- Samo ove godine pokrećemo izgradnju nekoliko autoputeva, od Moravskog koridora, preko auto-puta ka BiH, nastavka izgradnje Koridora 11 od Preljine do Požege, auto-puta i brze saobraćajnice Ruma-Šabac i Šabac-Loznica. Takođe, puno ulažemo i u srpske železnice, pored najvažnijeg projekta brze pruge od Beograda do Budimpešte, sa ovom godinom rekonstruisaćemo i 550 km regionalnih pruga. Prostora za saradnju ima mnogo i vaše kompanije su dobrodošle u Srbiji - rekla je ona.

Ministarka Mihajlović i ambasador Švedskerazgovarali su o saradnji u oblasti infrastrukturnih projekata i bezbednosti saobraćaja.


Švedski ambasador pohvalio je dostignuća Srbije u oblasti infrastrukture.

- Vidim napredak u Srbiji iz godine u godinu. Uradili ste puno u infrastrukturi i siguran sam da možemo mnogo toga da naučimo jedni od drugih. Švedska je puno posvećena bezbednosti u saobraćaju i tu smo da podelimo iskustva i u toj oblasti - rekao je Lundin.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

09.05.2024.  |  Energija, Industrija, Građevina

U planu izgradnja postrojenja za preradu naftne i naftnih derivata u Smederevu i fabrike solarnih panela u Paraćinu

U okviru posete kineskog predsednika Si Đinpinga potpisani su sporazumi kojim će biti unapređena saradnja Srbije i Kine u oblasti energetike, navela je ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović istakavši da okvirni sporazum podrazumeva izgradnju postrojenja za preradu nafte i naftnih derivata, a da potpisani memorandum predviđa podršku investiciji u fabriku solarnih panela. - Predviđena je izgradnja postrojenja za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.