NavMenu

Vrednost izvoza 15 najvećih izvoznika u Srbiji u prvih pet meseci 2019. godine bila je 1,7 mlrd EUR - Prednjači HBIS grupa

Izvor: Beta Ponedeljak, 08.07.2019. 15:53
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: ChameleonsEye/shutterstock.com)Ilustracija
Vrednost izvoza 15 najvećih izvoznika u Srbiji u prvih pet meseci ove godine bila je 1,7 mlrd EUR, a najveći izvoznik je HBIS grupa, vlasnik smederevske železare, čiji je izvoz bio 313,2 mil EUR, objavilo je Ministarstvo finansija. Na drugom mestu je kompanija Fiat Chrysler Automobiles (FCA) Srbija iz Kragujevca sa izvozom od 251,6 mil EUR, a na trećem Tigar Tyres iz Pirota sa izvozom od 170,2 mil EUR.

Sledi kompanija Robert Bosch iz Beograda sa izvozom 106,9 mil EUR, Leoni iz Prokuplja sa 105,9 mil EUR, RTB Bor sa 105,1 mil EUR i Naftna industrija Srbije (NIS) čiji je izvoz bio u vrednosti 101,4 mil EUR.

Na spisku najvećih izvoznika su i Grundfos iz Inđije sa 92,8 mil EUR, Tetra Pak iz Beograda sa 91,7 mil EUR, Jura korporacija iz Rače sa 87,1 mil EUR i Henkel Srbija iz Beograda sa 78,2 mil EUR.


Među vodećim izvoznicima su i Hemofarm iz Vršca sa 71,9 mil EUR, Petrohemija iz Pančeva sa 58,6 mil EUR, Johnson Electric iz Niša sa 53,6 mil EUR i Aptiv Mobility Services iz Novog Sada sa 50,3 mil EUR.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  IT, Telekomunikacije

Dosad najveće istraživanje AI: Tri posla koja sigurno gube bitku sa veštačkom inteligencijom

Jedna od aktuelnijih i traženijih tema poslednjih godinu dana je veštačka inteligencija i njen uticaj na tržište rada. Mnogo je objavljenih analiza o tome ko je na prvoj liniji stradanja i koga će AI zameniti, koja će se nova zanimanja izroditi, koliko će ljudi izgubiti svoju profesiju i svoj posao. Svima je već jasno da je u toku eksplozija alata za generativnu veštačku inteligenciju. Komentara je nebrojeno – od procena ’Ne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.