NavMenu

Beograd dobija zelenu oazu nalik moskovskom parku Zarjadje? Moguća izgradnja na Donjem Dorćolu (VIDEO)

Izvor: eKapija Subota, 06.07.2019. 14:24
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: SergeyIT/shutterstock.com)Ilustracija
Izgradnja parka u Beogradu nalik moskovskom parku Zarjadje, pomoć oko uvođenja metroa i unapređenja zdravstvenih usluga, neke su od tema sastanka gradonačelnika Beograda Zorana Radojičića i gradonačelnika Moskve Sergeja Sobjanina.

Gradonačelnici su razgovarali u prostorijama Zarjadje parka, zelenoj oazi u samom centru Moskve, koja je bila i tema sastanka. Gradonačelnik Radojičić istakao je da deli oduševljenje predsednika Vučića ovim gradskim parkom i da je saglasan da bi i u Beogradu trebalo urediti prostor nalik njemu. Kao moguću lokaciju na kojoj se razmatra izgradnja parka po uzoru na Zarjadje, on je istakao Donji Dorćol, odnosno prostor od Beton hale do Pančevačkog mosta, prenosi Beoinfo.


Da je moskovski park izuzetno dobro projektovan, osmišljen i uređen, svedoči i to što ga godišnje poseti 10 miliona ljudi. Gradonačelnici su se saglasili da su projekti uređenja gradskog jezgra veoma dobri – Moskva je uložila oko 1 mlrd USD za uređenje centralne zone u okviru koje se nalazi Zarjadje park. Zahvaljujući ovoj investiciji, znatno se povećao i broj turista, tako da Moskvi danas od turista ostaje 1,5 mlrd USD prihoda.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.