NavMenu

Toplane na biomasu dobiće 12 gradova i opština u Srbiji - U toku tenderi u Despotovcu, Loznici i Osečini

Izvor: eKapija Subota, 06.07.2019. 10:37
Komentari
Podeli
(Foto: nostal6ie/shutterstock.com)
Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima sprovodi projekat države za finansiranje grejanja u gradovima i opštinama na biomasu, a sredstva su obezbeđena iz budžeta RS. Gradovi i opštine koje učestvuju u ovom projektu mogu 2019. i 2020. godine očekivati toplane na biomasu.

Za sada su izvođači radova izabrani u Priboju i Mionici, a u toku su tenderi u Despotovcu, Loznici i Osečini, rekli su za eKapiju u Kancelariji za upravljanje javnim ulaganjima. Procenjena vrednost radova u Despotovcu je 200.400.000. dinara, u Loznici 226.577.280. dinara, a u Osečini 158.183.215,20 dinara.

Javna nabavka je u pripremi u Kladovu i Surdulici, gde su radovi procenjeni na 440.595.469,20, odnosno 169.663.837,20 dinara.

Takođe, u toku je izrada projektne dokumentacije za kotlarnice i toplane u Svilajncu, Novoj Varoši, Arilju, Lebanu i Kosjeriću.

Ugovorena vrednost radova u kotlarnici pri OŠ Desanka Maksimović i Mašinsko-elektrotehničkoj školi u Priboju je 125.988.000 dinara, a izvođač radova je Energy construction sa članovima grupe: Termomont doo Beograd, Gilles enegrie und Umwelttechnik GmbH&CoKG Gmunden, Teming Electrotechnology doo Niš, Porta Nova doo Beograd.

U Mionici su u toku radovi na kotlarnici pri OŠ Milan Rakić, čija je vrednost 138.000.000 dinara, a nosilac posla je Energy construction sa članovima grupe: Termomont doo Beograd, Topling doo Prnjavor, Teming Electrotechnology doo Niš, Porta Nova doo Beograd.

Prema rečima direktora Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marka Blagojevića, projekat koji sprovodi Kancelarija podrazumeva zamenu kotlova i gradnju malih toplana na biomasu čija je namena grejanje javnih objekata.

Od svih obnovljivih izvora energije u Srbiji, biomasa ima najveći potencijal, a kapacitetima na biomasu naša zemlja će u narednih nekoliko godina znatno povećati udeo energije iz obnovljivih izvora.

I. Milovanović
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Agro, Finansije

Kompanija Gebi novi vlasnik nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinka - U planu investicije i ulazak na tržište maloprodaje pšeničnog brašna i testa

Kompanija Gebi iz Čantavira otkupila je zaštitni znak, mlinove, silose i fabriku testa nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinke iz Subotice. Kako je za RTV rečeno u ovoj kompaniji, koja se prvenstveno bavi proizvodnjom stočne hrane i agrokooperacijom, planiraju modernizaciju ovih pogona i ponovno osvajanje tržišta brašna i testa pod brendom "Fidelinka 1868". Nekada su silosi u Aleksandrovu, predgrađu Subotice, bili sinonim za kvalitet i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.