NavMenu

Otvoren Regionalni inovacioni startap centar u Valjevu

Izvor: Tanjug Četvrtak, 04.07.2019. 19:39
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Rawpixel/shutterstock.com)Ilustracija
Novi Regionalni inovacioni startap centar otvoren je danas u Valjevu. Ministar u Vladi Srbije zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović rekao je da je otvaranje takvih centara "velika stvar" za Srbiju i da je budućnost Srbije u inovacijama i novim tehnologijama.

- Velika stvar za Srbiju je to što smo krenuli u otvaranje regionalnih inovacionih startap centara u gradovima koji nisu veliki univerzitetski centri kako bi svim mladima koji žele da se bave inovacijama i novim tehnologijama omogućili ne samo savremen prostor i najbolju opremu već i podršku kako mentorsku tako i finansijsku, marketinšku, pravnu kako bi nakon nekog vremena došli do proizvoda, a onda i do tržišta i krajnjeg korsinika - rekao je ministar.

On je na otvaranju centra u Valjevu rekao da će mladi koji rade u tom centru proizvode i ideje moći da nude ne samo u Srbiji, već i celom svetu i sarađuju sa svojim kolegama u inostranstvu.

- Budućnost Srbije je u inovacijama i novim tehnologijama. Samo za nekoliko godina izvoz inovaconih i IT usluga raste od 30 do 40 procenata godišnje - rekao je Popović.

On je dodao da je Srbija prošle godine izvezla rekordnih 1,1 mlrd EUR IT usluga, proizvoda i servisa, a rezultati za prvih pola godine pokazuju da možemo očekivati da do kraja ove godine izvoz IT usluga premaši rekordnih 1,5 mlrd EUR.

- Srbija time pokazuje da ima najbolje inženjere u južnoj Evropi, najbolje inovatore i fantastičnu mladu generaciju inovacionih preduzetnika koji žele da inženjersko i IT znanje stave u službu budućeg ekonomskog razvoja Srbije i njihovi rezultati prepoznatljivi su u u celom svetu - poručio je ministar.

Za projekat Regionalnog startap centra u Valjevu, Kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj opredelio je 16 miliona dinara.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Agro, Finansije

Kompanija Gebi novi vlasnik nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinka - U planu investicije i ulazak na tržište maloprodaje pšeničnog brašna i testa

Kompanija Gebi iz Čantavira otkupila je zaštitni znak, mlinove, silose i fabriku testa nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinke iz Subotice. Kako je za RTV rečeno u ovoj kompaniji, koja se prvenstveno bavi proizvodnjom stočne hrane i agrokooperacijom, planiraju modernizaciju ovih pogona i ponovno osvajanje tržišta brašna i testa pod brendom "Fidelinka 1868". Nekada su silosi u Aleksandrovu, predgrađu Subotice, bili sinonim za kvalitet i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.