NavMenu

Sommet de l'Elevage, vodeći sajam uzgoja stoke u Evropi okuplja 2.000 grla visokog kvaliteta

Izvor: Agroklub Utorak, 02.07.2019. 09:14
Komentari
Podeli
(Foto: Patrik Jech/shutterstock.com)
Vodeći sajam uzgoja stoke u Evropi, "Sommet de l'Elevage" održava se od 2. do 4. oktobra u Klermon-Feranu (Clermont-Ferrand), u Francuskoj, u srcu jednog od najvećih područja za uzgoj stoke u Evropi.

Na takmičenju će se naći 2.000 grla visokog kvaliteta - 1.300 goveda (22 mlečne i mesne rase), 400 ovaca (26 rasa), kao i 300 konja (16 rasa).

Sajam se održava na 180.000 m2 izložbenog prostora. Očekuje se 1.500 izlagača, od toga 300 stranih iz 32 zemlje. Posetiće ga 95.000 profesionalnih posetilaca, od toga 4.500 stranih iz 85 zemalja.

Ovaj sajam obuhvata ponudu za sve segmente stočarstva - prehranu životinja, genetiku, higijenu i zdravlje životinja, mužu i opremu, opremu za mleko, usluge i opremu za uzgoj, objekte za stoku, obnovljive izvore energije i drugo.


U sklopu sajma održaće se i posete farmama, Internacionalno veče uzgoja stoke, Nacionalno takmičenje rase Blonde d’Aquitaine (400 grla), Nacionalno takmičenje rase montbéliarde (100 grla), Takmičenje rasa Šarole, Salers, Limousine, Aubrac, Gasconne, Holštajn, Braon Svis, Normande, Simental, Il de Frans, Texel, BMC, Percheron, Ardennais, ali i više od 70 konferencija na visokom nivou na temu poljoprivrednih noviteta.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.