NavMenu

Sokobanja ruši sve rekorde - Strani investitori hoće da grade hotele u najpopularnijoj srpskoj banji

Izvor: eKapija Ponedeljak, 01.07.2019. 15:36
Komentari
Podeli
Tursko kupatilo Amam (Foto: Aleksandar Parezanović)Tursko kupatilo Amam

U Sokobanji je do kraja aprila 2019. zabeleženo 80.785 noćenja domaćih turista i 10.207 noćenja stranih turista. U odnosu na 2018. godinu to je povećanje od 21% u pogledu broja domaćih noćenja i 46% u broju stranih noćenja, kažu iz TO Sokobanja za eKapiju.

I broj turista koji letuju preko vaučera je povećan, s obzirom na to da je broj izdatih vaučera tokom 2018. godine bio 31.000, dok je ove godine izdato 40.000 vaučera.

U turizam u Sokobanji nastavlja da se ulaže, pa su tako u planu brojni infrastrukturni projekti.

- Tokom leta se očekuje završetak i otvaranje Letnje pozornice Vrelo, kapaciteta 1.500 mesta za sedenje i 3.500 mesta za stajanje, mala i velika scena, kao dva jezerceta koja će u toku zimskih meseci biti pretvarana u klizališta - kažu iz TO Sokobanja.

Takođe do kraja godine očekuje se završetak Hotela Sunce, koji je kompletno rekonstruisan i čiji je kapacitet preko 200 ležajeva, sa bazenima i wellness sadržajima.

- Postoji nekoliko stranih investitora zainteresovanih za izgradnju hotela u Sokobanji, ali su tek u postupku pregovaranja - kažu iz TO Sokobanja.

Turiste u Sokobanju najčešće privlači prelepa netakuta priroda i to planina Ozren i vodopad Ripaljka, prvi spomenik prirode u Srbiji, proglašen 1948. godine, zatim izletište Lepterija, tvrđava Sokograd, kao i tursko kupatilo Amam u centru grada.

U ovoj napopularnijoj srpskoj banji trenutno boravi oko 8.000 prijavljenih gostiju, a kao recept za uspešan razvoj turizma, iz TO navode da aktivnu promociju u medijima i na društvenim mrežama.

I. Milovanović

Mapa : Stari Amam Sokobanja
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.