NavMenu

Sokobanja ruši sve rekorde - Strani investitori hoće da grade hotele u najpopularnijoj srpskoj banji

Izvor: eKapija Ponedeljak, 01.07.2019. 15:36
Komentari
Podeli
Tursko kupatilo Amam (Foto: Aleksandar Parezanović)Tursko kupatilo Amam

U Sokobanji je do kraja aprila 2019. zabeleženo 80.785 noćenja domaćih turista i 10.207 noćenja stranih turista. U odnosu na 2018. godinu to je povećanje od 21% u pogledu broja domaćih noćenja i 46% u broju stranih noćenja, kažu iz TO Sokobanja za eKapiju.

I broj turista koji letuju preko vaučera je povećan, s obzirom na to da je broj izdatih vaučera tokom 2018. godine bio 31.000, dok je ove godine izdato 40.000 vaučera.

U turizam u Sokobanji nastavlja da se ulaže, pa su tako u planu brojni infrastrukturni projekti.

- Tokom leta se očekuje završetak i otvaranje Letnje pozornice Vrelo, kapaciteta 1.500 mesta za sedenje i 3.500 mesta za stajanje, mala i velika scena, kao dva jezerceta koja će u toku zimskih meseci biti pretvarana u klizališta - kažu iz TO Sokobanja.

Takođe do kraja godine očekuje se završetak Hotela Sunce, koji je kompletno rekonstruisan i čiji je kapacitet preko 200 ležajeva, sa bazenima i wellness sadržajima.

- Postoji nekoliko stranih investitora zainteresovanih za izgradnju hotela u Sokobanji, ali su tek u postupku pregovaranja - kažu iz TO Sokobanja.

Turiste u Sokobanju najčešće privlači prelepa netakuta priroda i to planina Ozren i vodopad Ripaljka, prvi spomenik prirode u Srbiji, proglašen 1948. godine, zatim izletište Lepterija, tvrđava Sokograd, kao i tursko kupatilo Amam u centru grada.

U ovoj napopularnijoj srpskoj banji trenutno boravi oko 8.000 prijavljenih gostiju, a kao recept za uspešan razvoj turizma, iz TO navode da aktivnu promociju u medijima i na društvenim mrežama.

I. Milovanović

Mapa : Stari Amam Sokobanja
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.