NavMenu

Počela rekonstrukcija Trga kralja Milana u Nišu - Završetak radova do kraja 2020.

Izvor: Južne vesti Ponedeljak, 01.07.2019. 15:43
Komentari
Podeli
Radovi na novom izgledu centra Niša su započeti i to iz parka na nišavskom keju, prenose Južne vesti.

Kako kaže pomoćnik gradonačelnika Miloš Milošević, kompletna rekonstrukcija centra Niša će biti završena do kraja sledeće godine.

Nakon prvobitnog kašnjenja sa raspisivanjem tendera, pa njegovim osporavanjem, radnici lazarevačke firme Bauwesen su konačno tokom proteklog vikenda otpočeli sređivanje parka kod Gradske kuće. Milošević kaže da je vrednost tih radova oko 218 miliona dinara, u šta nije uključena rasveta, obnova Tvrđavskog mosta i fontana na sadašnjem "bugarskom parkingu".

- Sve bi trebalo da bude završeno do kraja sledeće godine. Nemamo tačnu dinamiku za park, ali mislim da će biti završen za mesec, meseci i po dana - navodi Milošević.

Podsetimo, trg bi trebalo da bude celina koja se proteže od ulica generala Milojka Lešjanina i Voždove, sve do Tvrđave, a rekonstrukcija bi obuhvatila i "bugarski parking" i prostor ispred Gradske kuće. Planom je predviđeno da se na Trgu nađe još jedna fontana.


Iako je rekonstrukcija trebalo da krene 2018. godine, početak izgradnje pomeren je za 2019.

U trci za rekonstrukciju centra Niša učestvovale su firme okupljene oko Kika gradnja iz Niša i Bauwesen iz Lazarevca. Niška firma se žalila na odluku da njeni konkurenti dobiju posao, ali je žalba odbijena.

Zbog ovoga, odbornik u niškom parlamentu Branislav Jovanović najavio je blokadu radova na Trgu kralja Milana.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.